«Не так ли и ты, Русь, что бойкая необгонимая тройка

...
«Не так ли и ты, Русь, что бойкая необгонимая тройка
Коментари Харесай

Русия на старта на етапа на глобализма

«Не так ли и ты, Русь, что бойкая необгонимая тройка несешься?»
 Н.В.Гоголь

Прехвърлянето на финансовия капитал на Руската федерация на правилото на обмисляне и ръководство на стопанската система от страната (Указ на президента на Руската федерация „ Основи на държавната политика в региона на стратегическото обмисляне в Руската федерация “ от 8 ноември, 2021 №633), не получи необятно отразяване и поддръжка нито от водещите медии в Русия, нито от научната общественост на страната. Какво е смисъла на такова прекачване?

В това, че:

- Първо, самото деяние допуска познаване на диалектиката на империализма: правилото на ръководство на стопанската система посредством финансов капитал е в диалектическа връзка с обективното равнище на централизация на производството, реализирано с помощта на действието на икономическия закон на капиталистическото общество. икономическа групировка. Делът на разноските на съветската страна за основаване на Брутният вътрешен продукт е към 46,8% и при този индикатор в международната процедура на страните от " златния милиард " финансовият капитал води стопанска система на правилото на обмисляне и ръководство стопанската система от страната (етапът на глобализма).

Забележка. Трябва да се означи, че диалектиката на империализма при Съюз на съветските социалистически републики не се учи в просветителните институции: за партията и популацията на страната империализмът съществува като нещо замръзнало и непроменяемо. Популярното есе „ Империализмът като висша степен на капитализма”, написано на типичен езопов език (публикувано още в царска Русия), не е прочетено в Съветска Русия от позиция на диалектиката на марксизма. Социализмът на Съюз на съветските социалистически републики напуща политическата карта на света, без да осъзнава кой е неговият гробокопач.

- Второ, превъзмогване на седемгодишната застоялост на съветската стопанска система, като демонстрация на рецесията, породена от несъответствието сред равнището на централизация на производството в Руската федерация и ръководството на стопанската система от финансовия капитал на правилото на пазарно обмисляне. Несъответствието в стопанската система на Руската федерация е въведено с Федералния закон от 28 юни 2014 година №172-ФЗ " За стратегическото обмисляне в Руската федерация ". Стагнацията е преодоляна посредством въвеждане във Федералния закон №172-ФЗ на в действителност тригодишен проект за развиване на стопанската система с целево издаване на средства и въвеждане на персонална отговорност за заръката. Общото управление на държавната политика в областта на стратегическото обмисляне се реализира от президента на РФ.

- Трето, за първи път на политическата карта на света се разгласи страната на финансовия капитал, която стартира да ръководи стопанска система на правилото на обмисляне и ръководство на стопанската система от страната, само че не е включена в групата страни от „ златния милиард “, осъществяващи англосаксонския глобализъм, чиято съществена задача беше и остава: „ въздържане на развиването на Русия. Това е смисълът “ (Владимир Путин, 02/01/2022).

Забележка. Глобализмът е краен артикул на спазматично, малко по малко развиване на феномена империализъм, съдбоносен от икономическия закон за централизация на производството (отговор на провокациите на времето), който е в диалектическа връзка с изменящия се принцип на ръководство на стопанската система посредством финансов капитал. Нашите знания за англосаксонския глобализъм разказват: дефиницията на явлението, особеностите и главните характерности, икономическите принадлежности за добиване на принадена стойност, основана от народите от „ третия свят “, историческото място и другите връзки на явлението. Глобализмът, като днешният империализъм, е резултат от Втората международна война и отговорът на финансовата олигархия на англосаксонските страни от Запада на достиженията на образувания лагер на международния социализъм в следвоенния интервал и, който е изпаднал в тероризъм, демонстриращ се като насила (насилствена и мирна, кървава и безкръвна, военна и икономическа): - до нееквивалентен продан сред " ядрото и периферията " ; - субсидиране на метрополията с естествени запаси и енергийни източници, както и с потребление на непозната работна ръка. Отношенията сред модерна Русия и западните страни се дефинират от концепцията на Бжежински: „ Нов международен ред под хегемонията на Съединени американски щати се основава против Русия, за сметка на Русия и върху руините на Русия “.

Нека разгледаме още една страна от смисъла на прехвърлянето на съветската стопанска система към правилото на обмисляне и ръководство на стопанската система от страната - гаранции за безвредното развиване на съветската страна, които бяха дадени и нахално пренебрегнати от Запада. Путин, през ноември 2014 година, прави оценка наситеността на събитията по следния метод: „ Те не желаят да ни унижават. Те желаят да ни подчинят, желаят да решат проблемите си за наша сметка. Те желаят да ни подчинят на своето въздействие. Никой в историята не е успявал в това във връзка с Русия и никой няма да успее.” До края на 2021 година всички гаранции на груповия Запад за безвредното развиване на Русия бяха незабелязани - военнополитическият блок на НАТО след няколко разширения се озова на прага на Руската федерация с желанието да " поеме " земи, които раждат самата Русия. Русия реагира остро и неотложно на следващото разширение на Алианса, което не се наблюдаваше в предишното.

Нека проучваме измененията в света и в самата Русия, която слага ултиматуми от Съединени американски щати и НАТО от три точки, осигурявайки гаранции за безвредното развиване на Руската федерация: попречване на по-нататъшно разширение на НАТО, отвод от разполагането от страна на Алианса на ударни оръжейни системи по границите на Руската федерация, връщане на военния капацитет и инфраструктурата на блока в Европа към статуквото от 1997 година

Съединените щати дефинитивно губят лостовете на административно въздействие върху света, който преди този момент смятаха изцяло под собствен надзор, и теорията за " утопичния глобализъм ", подхранвана от три очаквания на американското общество. ТНК на Съединени американски щати, като инструмент на глобализма, обхващащ целия свят, може да сътвори немислимо благосъстояние. Мощната американска войска е в положение да дефинира (и консолидира) изискванията на международния ред. Белият дом е международният команден пункт, и неговият мандат се простира до най-отдалечените кътчета на планетата, престана да извършва функционалността на консолидиране на обществото. „ Драмата на ориста на Съединените щати “, счита учен Юрий Пахомов, “в последна сметка се дължи на ценностната недъгавост на тази страна, а точно деградацията на протестантските полезности, учредени на усърдие, аскетизъм и рационализиране. Мощна страна непреклонно се гмурва в бездната на консуматорството, обвързвано с конкуренцията за нови и нови артикули, с прекалено разхищаване на запаси, духовно опустошаване и хипертрофия на култа към удоволствията”.

Извършеното от индивида прекачване на икономическото ръководство от финансов капитал към най-висшия принцип изравни социално-икономическите статуси на Съединени американски щати и Руската федерация с тази разлика, че англосаксонският глобализъм на Щатите се търкаля от своята Голгота, до момента в който Русия таман е почнала своето издигане. Съединените щати имат предишното си, а Руската федерация има своето бъдеще и това осъзнаване докара до претенции към Съединени американски щати и НАТО: или вие гарантирате безвредното развиване на Русия, или Русия ще обезпечи такава сигурност сама.

„ През годините на войната Русия освен понесе ужасни загуби, само че и завоюва великански авторитет в света, защото се оказа главната мощ в опълчването на режима на нечовешкия нацистки тоталитаризъм”, счита Ю. Семьонов. В наше време престижът на Русия се образува от унищожаването на терористичните сили в Сирия, на далечните подстъпи към границите на Руската федерация.

Руският президент Путин, прочут с проучването на източниците на рецесията в интернационалните стопански връзки, показа своите изводи пред участниците в Санкт-Петербургския стопански конгрес 2019 (6-8 юни 2019 г.) под формата на пореден, добре премислен програмен модел за нова икономическа действителност вместо настоящия модел на глобализация. На конференция в Осака Путин сподели: „ Ще отбележа четири съществени области, в които успяхме да реализираме нужните съглашения. Няма пробивни решения, само че това обаче, да вземем за пример, удостовери желанието на всички участници във форума да работят в допълнение за възстановяване на международната комерсиална система, в това число работа по реформиране на СТО. Самият факт, че всички потвърдиха нуждата от този развой и потвърдиха готовността си да работят в тази посока, към този момент е положителен”.

Така прехвърлянето на финансовия капитал на Руската федерация към правилото на обмисляне и ръководство на стопанската система от страната (отново акцентираме, че това е творчеството на индивида) постави завършек на стагнацията в стопанската система, даде мощен подтик на икономическото развиване на Русия, добави храброст и успеваемост в създаването на апел за обезпечаване на страната с гаранции за безвредно развиване. Отговорът на Съединени американски щати и НАТО на предложенията на Руската федерация беше негативен, само че никой не очакваше нещо друго. При съществуващото нареждане на силите Съединени американски щати ще бъдат принудени да дават такива гаранции, или КНР и Руската федерация, като водачи на многополюсния свят, ще се оправят без Съединените щати.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР