Звучи невероятно, но е факт – през последните няколко месеца

...
Звучи невероятно, но е факт – през последните няколко месеца
Коментари Харесай

Белгия с информационна кампания за ваксините... на български

Звучи необикновено, само че е реалност – през последните няколко месеца чакахме българското държавно управление да инициира съответна осведомителна акция за процеса по имунизиране. Най-после получихме такава, единствено че... от Белгия. Белгийските управляващи разпространиха листовка на български език с апел „ Ваксинирайте се “, с цел да са сигурни, че всеки жител на територията на страната ще има достъп до информацията и ще осъзнае значимостта на имунизирането.

Брошурата дава отговор на всички значими въпроси, които си задаваме около появяването на имунизацията – кой е с приоритет при имунизирането и по кое време ще пристигна редът на хората, които не упражняват специалности на първа линия. Белгийското държавно управление е написало още, че всеки ще разбере идната дата на имунизирането си, като ще получи „ покана с писмо,sms-съобщение и/или е-поща “. Желаещите могат да се записват по телефона и да трансформират датата, в случай че не им е комфортна.

Междувременно записването в България се случва посредством телефонно позвъняване на персоналния доктор, чийто кабинет сигурно към този момент е замязял повече на прът център. Не са един и два случаите, в които джипито даже не може да подсигурява, че ще имаме достъп до имунизацията.

Информационната акция повдига и други значими въпроси – по какъв начин работят имунизациите, дали са безвредни и какви могат да са реакциите ни след слагането на двете дози. Една-единствена листовка в Белгия съумява да направи това, което българското държавно управление не съумя за месеци, а точно – да изясни простичко на българите какво ги чака. Надяваме се сходна самодейност да се появи и у нас, а до тогава ще се осведомяваме от Белгия...

 
България още веднъж се провали. Този път – с ваксинирането
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР