Звучи невероятно, но е факт – феновете на Бийтълс“ са

...
Звучи невероятно, но е факт – феновете на Бийтълс“ са
Коментари Харесай

Пускат магистърска програма по „Бийтълс“!

Звучи необикновено, само че е реалност – почитателите на „ Бийтълс “ са поканени да получат магистратурата си с тях в университета в Ливърпул! Студентите от курса „ Бийтълс: Музикална промишленост и завещание “ ще учат за въздействието на групата върху известната музика и просвета, разяснява ръководителка на програмата доктор Холи Теслер  пред Военновъздушни сили.

Допълва и че опцията е „ неповторима ", защото изследва наследството на групата. Освен това се концентрира върху наследството и туризма в Ливърпул и Англия.

Курсът стартира през септември и е ориентиран към хора, „ които сега работят или обмислят да продължат кариера в музикалната и креативната промишленост ", сподели представител на университета.

Според описанието на курса студентите ще могат да посещават градчета в графство Мърсисайд, където групата има участия в ранните си години.

Д-р Теслер, специалист по „ Бийтълс ", съобщи, че е „ безусловно щастлива " да реализира публично проучване на " Бийтълс " в Департамента по музика на Института за известна музика в Университета в Ливърпул.

„ Това, което прави този курс неповторим, е фокусът му върху „ Бийтълс “, ориентиран към бъдещето, като се има поради въздействието на наследството върху музикалната и креативната промишленост, в известната просвета и в границите на наследството, културата и туризма през 21-ви век “, сподели тя.

 „ Магистратурата изследва по-мащабно Ливърпул  и Англия – тяхното завещание, туризъм и просвета, както и ролята, която „ Бийтълс “ изигра в тях “, добавя още доктор Теслер.

Д-р Майк Джоунс, член на компанията „ Бийтълс Легаси “, която се стреми да откри икономическата стойност от наследството на Бийтълс върху стопанската система на Ливърпул, съобщи, че програмата ще изследва " дълбоката, значима и трайна връзка " сред групата и града.

 „ Ливърпул би трябвало да се преглежда не просто като родното място на Бийтълс, а като тяхната люлка. Това, което„ Бийтълс “донесоха на света, беше частично неповторимата просвета на Ливърпул “, споделя доктор Джоунс.

Това не е първият път, в който сходна стратегия се предлага в града. През 2011 година жена от Канада стана първият човек в света, приключил магистърска степен по „ Бийтълс, известна музика и общество “ в университета „ Ливърпул Хоуп “.



 
" The Beatles: Get Back " - какво да чакаме от кино лентата?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР