Звучи като сюжет на фантастичен филм, но е съвсем реално

...
Звучи като сюжет на фантастичен филм, но е съвсем реално
Коментари Харесай

Жената на Мъск иска имплант в мозъка

Звучи като сюжет на приказен филм, само че е напълно действително – единствено преди седмица Илон Мъск разгласи, че компанията му Neuralink e поставила чип в главата на маймуна, с който приматът съумява да играе обикновени видеоигри единствено с мозъка си. Целта е да се разработят мозъчни импланти, които да оказват помощ на индивида в борбата му с разнообразни заболявания.

„ Ние проектираме първия неврален имплант, който ще ви разреши да управлявате компютър или мобилно устройство, където и да отидете. Нишките с микрона се вкарват в области на мозъка, които управляват придвижването. Всяка нишка съдържа доста електроди и ги свързва с имплант “, гласи формалното известие на Neuralink.

След сполучливо извършеният опит милиардерът разгласи, че „ по-късно тази година “ предстоят и проби с хора. А неговата жена – певицата Клер Буше, известна с псевдонима Граймс, изяви предпочитание да се включи. „ Хайде да си сложим чипове в мозъка “, написа тя в Туитър. Миналата година двамата станаха родители на момченце с необикновеното име  X Æ A-12. По-късно майката изясни, че „ X “ е за незнайната променлива, а Æ е елфското изписване на съкращението Al, което значи изкуствен интелект (на британски: artificial intelligence). Æ е и „ обич “ на няколко езика, в това число и японски.

Граймс поддържа работата на Мъск в Neuralink и SpaceX и даже неотдавна съобщи, че желае да пътува до Марс, даже това да приключи със гибел. Тя не е толкоз известна с музиката си, колкото с ексцентричните хрумвания – до момента в който се приготвяше за раждането на X Æ A-12, организира дебютната си галерия с рисунки, фотографии и цифрово изкуство, които Граймс е създавала през последното десетилетие. На нея разгласи, че продава парченце от душата си, като за задачата изготви специфичен документ, удостоверяващ притежанието. Първоначално го оцени 10 млн. $, само че поради световната криза, провокирана от рецесията COVID-19, Граймс реши, че цената за късче от душата й е прекомерно висока. Така в документа като цена е посочено да завоюва " най-хубавата оферта ". Ето за какво не е изненадващо, че певицата е подготвена да си постави чип.

Към желанието й се причисли и рапърът Лил Узи Върт, който отговори на туита й „ Хайде да си сложим чипове в мозъка “ с „ Готов съм. Кога да го създадем? “. Само преди дни Върт си вгради розов елмаз на челото. Той осведоми за това своите почитатели в Туитър, като уточни, че бижуто е толкоз скъпо, че му се е наложило да прави вноски за него от 2017 година насам. Диамантът е 11-каратов и коства 24 милиона $. По-късно се похвали с новото си украшение в Инстаграм, където написа: „ Красотата боли “.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Marni Life( NO STYLIST)1600 (@liluzivert)

 
Скоро ще можем да слушаме музика напряко в главата си

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР