Звездите от спорта, които дариха в подкрепа на благотворителната инициатива

...
Звездите от спорта, които дариха в подкрепа на благотворителната инициатива
Коментари Харесай

243 745 лв. за деца в нужда събраха на благотворителна вечеря в Банско

Звездите от спорта, които подариха в поддръжка на благотворителната самодейност свои емблематични предмети, свързани с персонални моменти и спортни достижения, бяха: Тед Лигети, Тина Мазе, Марк Жирардели, Христо Стоичков, Алберто Томба, Радо Янков и Петър Попангелов. Атлетите от Team Visa: Ана Файт, Инга Швьонтек и Анджела Мужинич Винцетич, както и звездата нa българските ски - Алберт Попов, също поддържаха благотворителната церемония със свои предмети, като се включиха виртуално със специфични видео обръщения.

Водещи на изисканото събитие бяха оперната прима Еделина Кънева и обичаният от всички Орлин Горанов. Концертмайсторът на Royal Opera House - Васко Василев и емблематичното му трио способстваха за настроението на гостите, а менюто бе особено приготвено от носителя на две звезди Мишлен – началник Реми Жиро.

В рамките на церемония вечерята бяха маркирани 100-годишните юбилеи на FIS и БФСки. Интересен факт е, че Българската федерация по ски, учредена на 5 февруари 1924 година, е една от десетте ски федерации в света, които могат да се похвалят със 100-годишна история и обичаи. По този мотив по време на благотворителната вечеря господин Цеко Минев – Президент на Българската федерация по ски, Член на Съвета на Международната федерация по ски и сноуборд и ръководител на Организационния комитет на Световната купа по ски в Банско, и един от мажоритарните акционери в Първа капиталова банка, връчи на господин Йохан Елиаш - Президент на Международната федерация по ски и сноуборд, специфичното юбилейно издание -  „ Алманах 100 години БФСки “ и сребърен юбилеен орден " 100 години БФСки ". Ексклузивният орден е отсечен от Новозеландския монетен двор по поръчка на Fibank в лимитиран тираж от единствено 150 броя.

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР