Звезди на световния футбол представиха днес официалната топка на световното

...
Звезди на световния футбол представиха днес официалната топка на световното
Коментари Харесай

Меси хареса топката за Мондиал 2018

Звезди на международния футбол показаха през днешния ден формалната топка на международното състезание по футбол в Русия следващата година. В церемонията взеха присъединяване капитанът и мегазвезда на Аржентина Лионел Меси, старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан, някогашният полузащитник на Милан и някогашен бразилски национал Кака, легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро, Чаби Алонсо - един от най-успешните испански футболисти, както и генералният шеф на организационния комитет на Русия 2018 Алексей Сорокин.

Топката, която е създадена от компанията Адидас, носи името Телстар 18. Това е първата топка от серията Телстар, която се прави от 1970-а година насам, само че в този момент е и в крайник с модерните трендове и условие на ФИФА - има си НФС-чип. Топката е в бяло-черен дизайн, само че релефна и частите кожа, от които е направена, са с ексцентрична форма. Микрочипът, който е вграден, ще бъде употребен от новата технология на голлинията и е сходен на чип от смарт телефон.

Самият Лионел Меси съобщи, че топката му харесва, както и нейният дизайн. " Харесва ми дизайнът и цветовете. Най-хубаво ще бъде да я опитаме тази топка и на терена колкото се може по-скоро”, съобщи аржентинската звезда на Барселона.

Световното състезание в Русия през 2018 година ще се организира от 14 юни до 15 юли на 12 стадиона в 11 града.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР