Звездата на Лудогорец и българския национален отбор по футбол Кирил

...
Звездата на Лудогорец и българския национален отбор по футбол Кирил
Коментари Харесай

Десподов разкри как Каляри му провалил два топ трансфера, обясни за ЦСКА - София, големия българин Стоичков и космонавтиката

Звездата на Лудогорец и българския народен тим по футбол Кирил Десподов приказва пред бТВ по разнообразни тематики. Ета какво сподели “Футболист №1 на България ”:

За престоя му в ДЮШ на Литекс

" Спортувал съм доста неща като дребен - пробвах се да играя тенис на маса, баскетбол в учебно заведение. Но като цяло играехме повече футбол в учебно заведение и повече ме влечеше топката. Братми беше централен бранител и десен бек. Взимах топката и започвах да го неистина, само че постоянно ме пазеше. Иначе си беше огромно ренде.

Бях на 11-годишна възраст, когато отидох в Ловеч. Братми беше по-голям и татко ми сподели: “отидате или двамата, или нито един ”. Не желаеха да не разделят. Беше тежко преживяване. Давам ти образец. 80 индивида на етажа и две бани. Аз - минимален на етажа. След подготовка всеки се къпе, изчакваме се един по един. И аз като минимален постоянно се къпех със студена вода. Никога не оставаше топла вода. Но пък това нещо ме е построило като темперамент. В началото желаех да се прибирам. Тогава чичо ми ме разубеди да остана и да опитвам. Тогава ми сподели думи, които няма да не помни в никакъв случай и съм му доста признателен за това нещо. “Ако искаш да се прибереш в Кресна и да миеш цялостен живот коли на автомивка - няма проблем, прибирай се. Но в случай че искаш да стане човек от теб, да станеш прочут състезател и да постигнеш някои неща - остани и пробвай. Това беше миг 50/50. Баща ми беше тръгнал с колата да ме взима. Обадих му се и му споделих, че оставам още една-две седмица. "

За Христо Стоичков

" Бате Ицо ме научи на много неща. Натискаше непрекъснато, държеше се строго с мен. Този човек е необикновен мотиватор. Това е човек, който влиза в съблекалнята и футболистите го гледат в очите. Само в очите… и мълчат.

Много се притеснявах. Особено първите тренировки и дебютния ми мач. Прати ме да затоплям и 70-а минута ме извика, споделя ми: “слушай, влизаш вътре и лъжеш, центрираш, биеш удари без да се притесняваш ”. 20-те минути, в които играх ми викаше единствено “Браво, отлично! ”. Това на едно дете му дава криле.

В Гърция сме и ще ни води на пицария целия тим. За пръв път видях такова нещо. Готвачката в пицарията го видя, излезе и падна да му целува краката. Той я дърпа да стане, тъй като е жена, а тя “не, не ” и се разрева дамата. Искаше да му целуне краката. Това като го видиш, ти цялостни сърцето. Такъв българин. "

За ЦСКА - София

" Никаква виновност не чувствам. Когато играх за ЦСКА, си оставях сърцето и душата на терена. Тези хора го виждаха и по тази причина толкоз доста ме обичаха тези хора. Всички знаеха, че имам проблеми с Каляри. Никой не ме потърси да се върна. Казвам на всички: “хора, това, че съм в Лудогорец, не значи, че ненавиждам ЦСКА ”. Аз съм доста признателен на ЦСКА. От този тим направих трансфер в чужбина. Не отвръщам на провокациите. Има хора, които това нещо ще ги съсипе. Трябва да бъдеш мощен темперамент. Защо да отвръщам? Правил съм го и няма никаква изгода да дразниш и провокираш почитателите. "

За алчния Каляри и двата му провалени прехвърлянето

" Каляри ме купи просто по този начин, тъй като трябваше да похарчат едни пари. Не разбирам за какво в случай че дадеш толкоз доста пари за един футболист и той на подготовка ти е един от най-хубавите, за какво да не му дадеш късмет да играе?

Когато отидох в Каляри, първо ми смениха позицията, а и бяхме 9 нападатели. Изключително неточно отношение от тяхна страна. Спряха ми много прехвърляния в хубави тимове, само че те бяха алчни за пари. Имаше сериозен интерес от тим от Бундеслигата, с който съм се срещал два пъти и сме разговаряли, и ми стопираха един трансфер в Първа лига на Франция. "

За най-важния му гол

" Един от най-важните ми голове е против Македония. Жегна ме, че ни освиркваха химна, само че ние ги победихме. Двама македонци са победили Македония? Ако ги питаш, и Роналдо ще си припишат. Несериозно е. Това, че съм от Кресна, което е покрай Македония и му споделят Македонския край… не значи, че съм македонец. На моя паспорт написа бяло-зелено-червено. "

За прозвището " Космонавта "

" Хората около мен знаят, че не се наскърбяват от това нещо. Скоро получих подарък от един от масажистите на националния тим картина и моята глава като космонавт. Приех го положително и се смях.

За фантазиите, фамилията и даренията

Мечтата ми е да играя в Шампионска лига и да вземам участие с България на огромен конгрес. Искам да имам най-малко две деца. Ще се опитам да им предам това, че никой не им е задължен в живота. Аз бих се определил като твърдоглав и наивник. Не знам дали съм затам, само че си пущам “Стани богат ”, почитател съм на предаването. Имам другарка, държа я за ръката и не се укривам. Просто не е оповестено обществено.

Правя много дарения, от време на време и фамилията ми не знае за тях. Дарявам на деца и заболели. Тези неща колкото по-малко се знаят, толкоз по-добре. Ако се знаят, то става показност към този момент. Наскоро подарих пари да оправят покрив на църква. Няма да споделям къде.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР