Звездата на колумбийското колоездене Найро Кинтана може да напусне Мовистар,

...
Звездата на колумбийското колоездене Найро Кинтана може да напусне Мовистар,
Коментари Харесай

"Астана" изкушава Кинтана с оферта от 6 млн. евро

Звездата на колумбийското колоездене Найро Кинтана може да напусне " Мовистар ", твърди " Гадзета дело Спорт ". Според авторитетното италианско издание " Астана " желае да притегли Кинтана непременно, с цел да има водач за идващите няколко години.

Изданието твърди, че отборът от Казахстан е подготвен да предложи годишна заплата от 6 млн. евро на Кинтана, с което да го притегли в редиците си. Отделно " Астана " ще обезпечи празен чек за " Мовистар ", с цел да може испанският състав да освободи звездата си. Кинтана има контракт с отбора си до края на 2018 година

В последните седмици обаче се появиха търкания сред " Мовистар " и колумбиеца. Той не съумя да вземе нито една значима победа през годината, а бащата на Кинтана упрекна отбора, че го е пожертвал с присъединяване по едно и също време в Джирото и след това " Тур дьо Франс ".

Според " Гадзета дело Спорт ", Кинтана е афектиран на мениджмънта на " Мовистар ", че не е получил позволение да се прибере до Колумбия сред двете надпревари и желае да напусне.

Пазарът в колоезденето за идващия сезон ще се раздвижи съществено, откакто Алберто Контадор разгласи отдръпването си, а някои от огромните звезди са с изтичащи контракти.

На процедура за 2018 година е несъмнено само къде ще кара Крис Фрум, който има контракт за още три сезона със " Скай ", Винченцо Нибали ( " Бахрейн Мерида " ) и ветеранът Алехандро Валверде – обвръзан с " Мовистар " до края на 2019 година

Фабио Ару евентуално ще напусне " Астана ", като договорът му изтича. Интерес към италианеца има от " Трек ", търсещ заместител на Контадор, както и от ОАЕ.

Кинтана е желан освен от " Астана ", само че и от " Трек ". " Мовистар " пък може да се раздели с колумбиеца само, в случай че успее да притегли Микел Ланда, чийто контракт със " Скай " изтича.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР