Зверство, жестокост. Не ми го побира ума какъв изверг трябва

...
Зверство, жестокост. Не ми го побира ума какъв изверг трябва
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Новият антикорупционен орган ни е нужен



Зверство, свирепост. Не ми го побира мозъка какъв изрод би трябвало да си, с цел да посегнеш на дете. Това разяснява правосъдният министър Цецка Цачева в ефира на БТВ във връзка жестокото ликвидиране на дете в Момчилград.

Тя разясни и какво ще съставлява новият антикорупционен орган. „ Юристите са единни в своята оценка, че новият антикорупционен орган е необходим. Той няма да е различен на проверяващите органи, които имаме и в този момент. Основната цел е унифициране на наредбата и законите на разнообразни органи, които се борят с корупцията, само че не дейно. Антикорупционният орган ще открива, само че не и да проверява. Той не е опция на прокуратурата и съда. България е правова страна и имаме органи, които имат сходни функционалности “, съобщи Цачева.

„ Отхвърлихме концепцията за следствие на анонимни сигнали. С този закон не се отхвърля общия принцип, че всеки, който знае нещо за някакво закононарушение може да подава сигнали. Ще има връзка сред осведомителни системи, които в този момент работят разпокъсано. Имаме потребност от една такава нова конструкция “, акцентира Цачева.

„ От левицата бяха предложили анонимните сигнали, по-късно се отхвърлиха. Пред камери те приказват друго, визирайки думите на Кирил Добрев “.

„ Предвидени са механизми за отговорност и на членовете на комисията. Прозрачната процедура, носенето на отговорност и надзор ще са поръчител за обществото “, счита правосъдният министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР