Зрителите познават Галина Риом-Ройбек от „България търси талант“. Родена е

...
Зрителите познават Галина Риом-Ройбек от „България търси талант“. Родена е
Коментари Харесай

Историята на едно завръщане: Галина Риом-Ройбек от „България търси талант“

Зрителите познават Галина Риом-Ройбек от „ България търси гений “. Родена е в Ямбол, само че е изоставена като бебе на шест дни. Четири години по-късно я осиновява семейство от Дания.

Всеки избира да опише история си друго. Да я напише, опише или даже да я остави за себе си. Галина, обаче, избра да я показа посредством циркова акробатика.

Драматичните събития, белязали детството й, не я пречупват, по тази причина през днешния ден желае да въодушеви други - да се борят. Приема ни в студиото си, където тренира и преподава юнисайкъл - извършения на едно колело.
Снимка: btvnovinite.bg
Реакциите след присъединяване ѝ в „ България търси гений “ в били като бомба от страсти – от поздрава на непозната стара баба, до усмивката на младеж в парка. Всички я поздравили за смелостта да опише за предишното си.

А то стартира в Ямбол, в дом за деца, където е оставена от биологичните си родители едвам на шест дни. Остава там четири години, по-късно е осиновена от двойка в Дания.

„ Но в случай че не бях осиновена в Дания, най-вероятно щях да завърша в дом за деца. Но домовете са доста разнообразни. На някои места имат подобаващия личен състав, храна, вода. В дома в Ямбол, в който бях, беше доста с напрежение. Децата бяхме прекалено много за обществените служащи. Нямаше подобаваща грижа за здравето на децата. Ако бях израснала в България сама евентуално щеше да е доста мъчно “, споделя Галина.

Казва, че не таи яд към биологичните си родители.

„ От моята позиция е, че биологичната ми майка може да е била болна и е направила положително, като е дала детето си за осиновяване, с цел да му обезпечи по-добър живот. Има я и другата страна, че няма такава причина и тогава се запитвам за какво ме е дала за осиновяване “, споделя Галина.
Снимка: btvnovinite.bg
Като младеж има доста въпроси и търси отговорите. Връща се в България, само че не съумява да схвана кои са родителите й. После осъзнава, че гневът и разочарованието към незнайното са се трансформирали в схващане.

Казва, че е мислила какъв ще е животът, в случай че не беше осиновена: „ Но това са сюжети, които си съчинявах като бях дете, когато още се приспособих към фамилията си, живота в Дания, детската градина. Понякога си мислих, че аз още веднъж съм някъде, и никой не желае да ме вземе. И съм просто на някакъв път в света и диря някой да ми помогне. И от време на време ми оказват помощ, от време на време не “.

А за биологичните си родители споделя: „ Не знам какво ще им кажа. Сигурно ще видят млада жена, крепко стъпила на земята. Жена, която има гении, познания и която е преодоляла контузията и метода, по който е почнал живота й. Надявам се, в случай че ме видят, да са горди “.

Дошла за малко в България. Но останала. Въпреки това всеки ден благодари за хората, дали й дом и семейство в Дания. Чуват се рядко, само че приказват с часове.

На 4-годишна възраст родителите й я завеждат на цирково зрелище в Дания. Вижда акробат на едно колело, който продължава номера си във въздуха. И е запленена вечно.

„ Това е спорт, в който първо се учиш по какъв начин да пазиш равновесие - без значение дали си на петдесет или на 10 години, би трябвало да се изправиш, да се научиш по какъв начин да седиш на едно колело и чак по-късно по какъв начин да караш. Когато се научиш на това, се отварят доста дисциплини - каране на юнисайкъл в планината, аз самата съм първенец в това, втурване по скатове, артистично каране, както това, което виждате в " България има гений ". Ако се вгледате по-внимателно идващия път, ще видите, че в действителност тези умения не идват от цирка, а от спорта – юнисайкъл “, споделя Галина.

„ С нас се свързват хора, на които им би трябвало малко поддръжка, дребен образец, те го виждат и по този метод стартират да живеят по-добре “, споделя Гео Калев, другар на Галина.

Каквото и да се случи, Галина е удовлетворена от едно. Макар на едно колело, съумява сполучливо да резервира салдото в живота си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР