Зорница Иларионова спечели първа награда в категория Цигулка“ и втора

...
Зорница Иларионова спечели първа награда в категория Цигулка“ и втора
Коментари Харесай

Българска цигуларка спечели първа и втора награди от международен конкурс

Зорница Иларионова завоюва първа премия в категория „ Цигулка “ и втора премия в категория „ Камерна музика “ дружно с пианистката Мартина Табакова от влиятелния Международен конкурс „ Рудолф Баршай “ в Санкт Петербург. В музикалния конгрес вземат участие над 400 музиканти, оценени от жури, в което са едни от най-видните съветски музиканти и педагози. Конкурсът се организира онлайн заради пандемия Ковид-19, а Зорница се показа с творби от композиторите Й. С. Бах, Х. Виенявски, Ц. Франк, Е. Шосон и други
„ Изключително признателна съм на моите педагози за подготовката, която ми дадоха. Благодарение на нея съумях да печеля два доста съществени интернационалните състезанието в едни от водещите места за класическата музика – Москва и Санкт Петербург! “, разяснява надарената млада музикантка.
Припомняме, че преди два месеца Зорница Иларионова и пианистката Мартина Табакова завоюваха първа премия на влиятелният Международен конкурс " Леополд Белан " в Париж с невиждано единогласие на журито и първа премия на Международния конкурс за млади реализатори в Москва, както и Първа премия в категорията за Камерна музика.
Наскоро тя одобри предизвикването да взе участие в късометражен филм на актрисата Елена Петрова, което й донесе нови радостни страсти. В лентата Зорница Иларионава взе участие като цигуларка и си партнира с Елена Петрова и артиста Любомир Ковачев.
„ Беше доста приятна страст. Актьорстово майсторство е една огромна моя пристрастеност и се надявам да имам опция да се развъртвам повече и в тази тенденция “, споделя тя. Очаква се напълно скоро филмът да може да се види в интернет.
Наскоро Зорница Иларионова завърши и звукозаписната сесия за новия си албум, който следва да излезе на пазара.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР