Зоологическата градина в Париж представи нов уникален екземпляр. Съществото е

...
Зоологическата градина в Париж представи нов уникален екземпляр. Съществото е
Коментари Харесай

Странно същество дебютира в зоологическата градина в Париж

Зоологическата градина в Париж показа нов неповторим образец. Съществото е нито скотски представител, нито раститетелен, а в действителност по-малко и от двете. ```Жълтият едноклетъчен организъм, който прилича лишей, е представител на тъй наречените жанр " Лигави гъби ". Разликата с естествената гъба, обаче, е че този тип има храносмилателна система.

Много от тези чудеса на природата могат да бъдат открити в дивия свят, където човешкият фактор е редуциран до най-малко. В другите континенти, те имат разнообразни характерности. Но това, което ги сплотява е, че въпреки и да не имат уста, корем и очи, " лигавите гъби " усещат и смилат храна.
Бруно Давид - шеф на Природонаучния музей в Париж: Поведението на съществото е като на животно. Ако бъде сложено в лабиринт, ще стартира да се учи трасето и ще потърси най-краткия път към храната. Създанието ненавижда солта, по тази причина в случай че бъде поставена преграда от сол даже и пред храна, то няма премине. Ако бъдат слети два от тези организми, информацията от единия се резервира и се трансферира на другия.
Изследванията върху слузестият организъм демонстрират, че в случай че бъде разрязано на половина, съществото ще се регенира изцяло, освен това за 2 минути. Макар и да се води " гъба ", то не е стационарно, а се предвижва с 4 см/час. От през днешния ден това знамение на природата, което към момента е широко за учените, може забелязано в зоологическа градина в Париж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР