Зоологическата градина Тирпарк в Берлин представи тримесечното си бяло мече,

...
Зоологическата градина Тирпарк в Берлин представи тримесечното си бяло мече,
Коментари Харесай

Зоологическата градина в Берлин представи бялото си мече

Зоологическата градина Тирпарк в Берлин показа тримесечното си бяло мече, което е толкоз игриво и благо, че може да стане идната звезда на немската столица, заяви Асошиейтед прес.

Женското мече още няма име. То се роди на 1 декември и се развива добре. Днес излезе за първи път навън дружно с майка си Тоня и двете се изкъпаха в изкуственото езеро, до момента в който публицистите ги снимаха. След това полудува из заграждението, като непрестанно се връщаше да се гали при майка си.

Досега ветеринарите не разрешаваха дребното да излиза, тъй като белите мечета са доста нежни през първите седмици, съобщи Агенция Франс Прес. Дори със специфични грижи в зоологическа градина, възможностите да надживеят три месеца са дребни. Бебетата на Тоня през предходните две години не оцеляха. Фриц умря от хепатит на четири месеца през март 2017 година, а през януари 2018 година умря момиченцето й на 26 дни.

Берлинчани имат огромна уязвимост към белите мечета, надявайки се някое от тях да наследи известността на Кнут, който стана любим на цялата планета, когато се роди през 2006 година в другата столична зоологическа градина. Той също умря прибързано през 2011 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР