Знаят ли гражданите какво работят те и какви са правомощията

...
Знаят ли гражданите какво работят те и какви са правомощията
Коментари Харесай

Какво работят кметовете?

Знаят ли жителите какво работят те и какви са пълномощията на кметовете? Кметът на региона в огромна степен е реализатор на задания, сложени му общинския кмет. Така той може да взе участие в съвещания на общинския съвет, само че единствено със консултативен глас. Отговаря и за административните услуги в региона. Води регистрите на популацията.

Районният кмет стопанисва поверената му общинска благосъстоятелност, взема ограничения за възстановяване на околната среда. И не на последно място: извършва бюджета на общината в частта му за региона, само че не разполага със собствен бюджет.

От 24 региона в София единствено в два - Банкя и Кремиковци има определен кмет още на първи тур. За другите следва балотаж.
Валентин Веселинов: От него зависят доста неща във връзка с образуване метода на живот в региона, в квартала като започнете от улиците. Люба Димитрова: Важно е дали е деятелен, дали е предприемчив, дали е изобретателен.Антон: Станоев: Не може да разполага с никакви средства. Всичко минава през огромната община.
Шест са регионите на Пловдив, в които жителите на града избират собствен кмет. На първия тур на локалните избори беше определен единствено за регион " Тракия ". И в Пловдив хората схващат пълномощията на районния кмет посвоему.
Анелия Лазарова: Районния кмет зависи това допускам да види какъв е казуса в квартала и да иде при кмета, да каже какъв е казуса, да желае пари. Красимира Емилова: За да може всеки регион нали да има някакви равни права.Йордан Бекриев: Инфраструктурата за кварталите е в неговите ръце.
За да бъде по-пряк контактът на хората с бъдещото ръководство на Пловдив от съдружие " Бизнесът за Пловдив " започнаха изследване за - да се маркират проблемите на града и разновидностите за тяхното решение.
Александър Стайков, изп. шеф на Сдружение " Бизнесът за Пловдив ": Ние ще ги представим на новия кмет и на екипа му. Първи въпрос какви нередности и компликации виждате в административното обслужване на община Плводив. Какво желаете да се промени в благоустройството на региона, в който живеете- знаете неналичието на паркоместа, неналичието на зелени площи.
Maлцина от хората във Варна знаеха какви са отговорностите и пълномощията на районните кметове.

В морската ни столица - от общо 5 региона - в 4 ще има балотаж. Кмет са си избрали единствено във Владислав Варненчик.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР