Знаете ли коя е причината японците изобщо да не ги

...
Знаете ли коя е причината японците изобщо да не ги
Коментари Харесай

Холистична творилница „Темперамент“: Ферментирали храни и грижа за душата

Знаете ли коя е повода японците въобще да не ги е грижа за непотребни килограми (от наднормено тегло страдат едвам 3%); децата им да не пропущат учебно заведение, тъй като грип не ги лови; а възрастните да живеят до дълбока напреднала възраст? Проучвания в разнообразни институти демонстрират, че основна причина за благополучието в страната на изгряващото слънце са... ферментиралите храни!

Микроорганизмите, които живеят в нашето тяло, са 10 пъти повече от човешките кафези! Тялото ни е голям мегаполис, в който ние „ разхождаме “ трилиони бактерии, гъби, вируси, дрожди, паразити... Когато те живеят в симбиоза – тогава сме спокойни и здрави. А когато равновесието се наруши – боледуваме. Тези дребни същества се назовават човешки микробиом. Той е един от факторите, от които зависи дали ще страдаме от акне, меланхолия, алергии, наднормено тегло, систематични инфекциозни болести, даже аутизъм, артрит и болести от метаболитен темперамент.

До тази истина доближава и Венцеслав Велков – години наред той изпитва върху себе си разнообразни режими на хранене, само че това, което го пленява, е бързият и дълготраен здравословен резултат на ферментиралите храни. Започва да ги учи, да съчетава разнообразни бактерии, да смесва техники на дива и култивирана ферментация. И защото от дребен е обвързван с готвенето, това му е пристрастеността, взема решение да прави ферментирали храни.



Cherchez la femme!
Впечатлена от това, което обичаният ù сътворява, Любомира Манчева-Велкова, психотерапевт по специалност, го насърчава да показа знанията и творенията си с други хора. Застава компактно до него, тъй като е уверена в благотворното въздействие на тази храна лекарство върху здравето и душeвността на хората.

„ Неслучайно назовават корема „ втори мозък “, а на съветски даже е „ живот “. Връзката на психологичното здраве с чревната микрофлора отваря нова галактика за психотерапията. За мен тази съставка липсва в лекуването и предварителната защита на психологичните болести освен в България, а и в практиката в международен мащаб “, споделя психотерапевтът.



ТЕМПЕрамент
На 18 октомври 2022 година младото семейство открива. „ Темперамент включва в себе си думата „ темпе “, което е едно намигане. Защото темпе е един от главните ни артикули “, изяснява Венцеслав. Освен темпе с живи бактерии и прелестни сандвичи с темпе и два типа салати, също с ферменти, фамилната им компания стартира да създава и предлага на
ценителите на потребни храни  лимонада и пробиотичен кетъринг.



Лимонадата се прави с авансово заредена (с плазма на Кеше – GANS и с други уреди от разнообразни традиции) вода и с комбинирана ферментация. Така освежаващата напитка се насища с потребни микроорганизми. Достатъчно е човек да приема от 50 до 100 мл дневно, с цел да задоволи потребностите на организма от потребни микроорганизми. Те гонят „ неприятните “, а тялото се чисти от отрови и насъбрани шлаки, изяснява Венцеслав. Разносът пък е на пробиотични тарталети (кошнички), цялостни със солен или сладостен ферментирал заряд.



Как да храним биома
Живите бактерии, които човек приема с храна, са несравнимо по-ефективни и потребни от който и да е пробиотик от аптеката. Но е значимо да кажем, че с цел да останат дейни в организма тези дребни войничета, би трябвало да се грижим за тях. Добрите микроби обичат растителни, зърнени и бобови храни, семена и ядки. Радват се на пребиотици като корени на цикория, чесън, праз, лук, узрели банани и овесени ядки. Пакетираните хранителни произведения с консерванти и антибиотиците безусловно ги убиват, а несъразмерният банкет на месо и скотски храни основава среда, която не е подобаваща за тях.



И още нещо доста значимо – „ Доказано е, че положението на съзнанието повлиява на микробиомния баланс. Обновяването, преодоляването и равновесието на чревната флора върви ръка за ръка с работа върху съзнанието. Трайната смяна изисква работа с мисловните модели, системата от вярвания и не на последно място – с съществуването на ясно вътрешно желание за себепознание “, изяснява Любомира. Ако сме ядосани, ядосани или смутени „ неприятните “ бактерии вземат превес. Връзката е двупосочна.



За тялото и за душата
Затова Холистична творилница „ Темперамент “ ще се грижи за тялото и душата по едно и също време. „ Холистично. Това е методът да върнем силата у индивида. Той има изконното право да бъде творящ и сътворяващ. В творилницата ще себепознаваме себе си, душата си, връзката с духа даже. И ще се учим сами да пишем своята история “, изяснява въодушевено Любомира, която от години работи с разнообразни принадлежности за лекуване на душeвността: психотерапия, психодрама, хипнотерапия, енергийна логика на психиката, скица терапия и фамилно консултиране. Творилница „ Темперамент “ предлага с изключение на храна и психотерапия, лекции, изложения, безвъзмездни представяния на даровити хора на изкуството. „ Неслучайно датата на откриването е 18 октомври – Денят на художника, на създателя. Какъвто би трябвало да бъде всеки от нас! “ – заключава младата дама.

Може да ги откриете на:
0888 737 651
Temperament
София, ул. „ Казбек “ № 53Б

Статията е оповестена в Списание 8, бр. 4/2023 г.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР