Знаете ли, че... Ягодите са сред най-силните афродизиаци заради високото

...
Знаете ли, че... Ягодите са сред най-силните афродизиаци заради високото
Коментари Харесай

Този десерт с ягодов мус и сироп от рози е всичко, от което се нуждаете за да се настроите на романтична вълна

Знаете ли, че...

Ягодите са измежду най-силните афродизиаци поради високото наличие на цинк и антиоксиданти. Така че, за какво да не ги впрегнем в кухнята – за десерт, който ясно демонстрира, че това напълно не е финалът на вечерта!

Необходими артикули

200 г крема сирене без сол
200 г животинска сметана
100 г пудра захар
100 г ягоди
2 с. л. сироп от рози
150 г бял шоколад
червена сладкарска багра

За блата:
3 яйца (с разграничени белтъци и жълтъци)
щипка лимонтузу
1/2 ч. ч. захар
1/4 ч. л. настъргана лимонова кора
1 ч. л. ванилия
1/2 ч. ч. брашно
За сиропа:
3 с. л. вода
3 с. л. захар
2 с. л. ягодов ликьор

Начин на подготвяне

Намажете с масло и набрашнете разглабяща се тава за печене във определена форма, написа Elle. Разбийте белтъците и лимонтузо, прибавете половината от захарта и продължете да разбивате до сняг. В обособена купа разбийте жълтъците с останалата захар до побеляване и втвърдяване. Изсипете жълтъците върху белтъците, прибавете лимоновата кора и ванилията и разбъркайте.

Пресейте брашното и солта над тестото и смесете всичко добре. Прехвърлете в тавата. Печете на 180 градуса за 25 минути (блатът би трябвало да „ отскача “ при допир). Оставете готовият блат да се охлади в тавата.

В купа смесете крема сиренето, сметаната, захарта, ягодите и сиропа от рози. Разбийте до приемането на тънък крем и оставете муса да се охлади.

В джазве сложете водата и захарта и оставете да заврят, махнете от котлона и прибавете ликьора, откакто водата се охлади. Поръсете готовия блат със сиропа (ако желаете кейк на етажи, срежете блата на две и сиропирайте и двеет половини) и оставете да се охлади.

Разтопете шоколада на вода баня и прибавете няколко капки сладкарска багра до приемане на стремежи колорит розово. След като шоколадът още веднъж стегне, го настържете на едро. Разпределете муса върху блата и завършете със пласт настърган шоколад.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР