Знаете ли, че вече можете да подадете заявление за смяна

...
Знаете ли, че вече можете да подадете заявление за смяна
Коментари Харесай

ВРЕМЕТО ТИ Е ОТ ЗНАЧЕНИЕ - една кампания от Оперативна програма Добро управление, за ТЕБ

Знаете ли, че към този момент можете да подадете заявление за промяна на персонални документи, да си извадите удостоверение за съдимост, да заявите разпределяне на помощи към Агенцията за обществено подкрепяне без да ви се постанова да излизате в работно време, без да чакате на опашка или до момента в който сте отпуска, без да губите време - а онлайн, от всяко място, в комфортно за вас време?!

Информационна акция " Времето ти е от голяма важност " дава информация за тези и още редица електронни услуги - резултат от завършили планове, финансирани по Оперативна стратегия " Добро ръководство ". Онлайн услугите на администрацията (наричани още електронно правителство), се дефинират като даване на услуги в границите на държавната администрация — както и сред администрацията и обществеността — благодарение на осведомителни и информационни технологии.

Гражданите чакат връзката с държавните институции да бъде толкоз елементарна и безпроблемна, колкото тази, която получават от бизнеса, в частния бранш - и това е повода, даването на цифрови услуги да се трансформира в приоритет за държавните управления по целия свят. Един от главните принадлежности за реализация на електронното ръководство у нас е Оперативна стратегия " Добро ръководство ", съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд като за интервала от 2014 год. до в този момент, общия брой електронни услуги, осъществени с помощта на програмата е 459.

" Докато процесът на цифровизация на държавни и административни услуги е ангажимент на страната и обществения бранш, то неговото развиване е отговорност и на жителите. Дигиталното поданство планува както правото ни на достъп до ефикасни и сигурни услуги, по този начин и уговорката да ги използваме, тъй като единствено това е метода, те да бъдат развивани, усъвършенствани и приоритизирани.

Използването на електронните услуги подкрепя доста намаляването на административната тежест, като по този начин се явява мощен инструмент в ръцете на всеки виновен поданик.

Необходимостта от акция с фокус върху опциите за електронна връзка с администрацията и инструкции за тяхното потребление, беше разпозната и в диалозите ни с бенефициенти по планове, ориентирани към електронни услуги и осведомителни системи. В рамките на акцията " Времето ти е от голяма важност " сътворяваме, и си слагаме амбициозната задача, както да разпространяваме наличните електронни услуги, по този начин и да допринесем за тяхното интензивно потребление като предоставим информация и подтикваме потреблението на електронни подписи или някой от другите начини за лична идентификация в цифровия свят. " разясни госпожа Ирена Първанова (Ръководител на Управляващия орган на Оперативна стратегия " Добро ръководство " ), в старта на акцията.

Основното обръщение на акцията е:

" Идентифицирай се цифрово - Направете си електронен автограф,

Информирай се - Последвайте и

Използвай електронни услуги - тъй като... Времето ти е от голяма важност !
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР