Знаете ли, че в миналото, при поява на черна плесен

...
Знаете ли, че в миналото, при поява на черна плесен
Коментари Харесай

Как да се справим с черната плесен в банята бързо и евтино

Знаете ли, че в предишното, при поява на черна мухъл в дома, хората е трябвало да го изгорят? 
За благополучие, времената се трансформират, а към днешна дата са открити няколко ефикасни метода за битка с черната мухъл. В идващите редове ще ви разкрием по какъв начин тъкмо да се отървете от нея и къде най-често се появява опасният плесен. Той е освен нечистотия или плака. Това са гъбички, които могат да причинят появяването на инфекции или разнообразни типове болести у индивида.

Последиците от съществуването на плесен в дома могат да са ужасяващи – да получите алергия, респираторно или кожно заболяване. Ето за какво е извънредно значимо да се отървете от черната мухъл. Ето няколко национални средства:

Меден сулфат

Разредете 100 гр. от него в 10 литра вода. С него може да третирате места, на които се е появил плесен. Оставете го да работи 2-3 часа, а по-късно изплакнете щедро с вода и проветрете помещението.

Натриев хипохлорит

Това е отличен септик. Лесно се оправя с микроорганизмите и гъбичките. След като третирате въпросната  повърхност с гъба или четка, го оставете да изсъхне изцяло и чак по-късно изплакнете с вода и изсушете. 

Не забравяйте, че този препарат може да провокира раздразнение, по тази причина е доста значимо да избягвате контакт с кожата и да употребявате ръкавици.

Боракс

Естествен екологичен артикул, който няма неприятна миризма. Една чаша от него би трябвало да се смеси с 2,5 литра вода, може да добавите и оцет.

Нанесете разтвора върху засегнатите места с твърда четка и се пробвайте да отстраните мухъла. Не е нужно да изплаквате по-късно. Той ще служи като отбрана против появяването на мухъл още веднъж.

Водороден пероксид

Така нареченият перхидрол. Този артикул е безопасен, няма остра миризма и не провокира раздразнение. С него може да обработвате всяка повърхнина. 
3% разтвор се ползва върху засегнатите области благодарение на спрей. След 10 минути почистете повърхността от мухъла, а по-късно забършете още веднъж със суха забрадка.  /

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР