Знаете ли, че само половин чаена лъжичка зехтин на ден

...
Знаете ли, че само половин чаена лъжичка зехтин на ден
Коментари Харесай

Ето защо зехтинът е най-важната мазнина

Знаете ли, че единствено половин чаена лъжичка зехтин дневно е задоволителна, с цел да понижи с 20% риска от инфаркт? До този извод доближават учени от Харвард, които изследват здравословното положение на близо 100 000 души в продължение на 24 години, представени от английският вестник Daily Mail.
Повечето специалисти са единомислещи, че зехтинът, изключително екстра върджин, е потребен за здравето. Той съдържа мастна киселина, наречена олеинова киселина, която лимитира възпалителните процеси.
Сърдечно-съдовите болести са едни от най-честите " виновници " за смъртни случаи както в развитите, по този начин и в разрастващите се страни, вземайки милиони жертви. Именно зехтинът, само че и други растителни мазнини като царевица, рапица, шафран и соя, защищават от сходни опасности.
Ако замените животинските мазнини с растителни масла, в това число зехтин, това може да усъвършенства сърдечно-съдовото ви здраве, показват учените. Те са безапелационни, че зехтинът е доста по-полезен от множеството скотски мазнини и маргарина.
Забравете за маслото, маргарина, майонезата или млечни мазнини и изберете зехтина – това ще укрепи здравето на сърцето ви. При консумиращите повече от половин супена лъжица зехтин дневно, има 15 на 100 по-малък риск от сърдечно-съдови болести, показват учените.
Редица проучвания потвърждават връзката сред високата консумация на зехтин и положителното сърдечно-съдово здраве, изключително в средиземноморските страни, където хората всекидневно употребяват огромни количества от маслиновата лой.
 Мазнината, която е най-полезна за здравето Мазнината, която е най-полезна за здравето
Знаете ли, че единствено половин чаена лъжичка зехтин дневно е задоволителна, с цел да понижи с 20% риска от инфаркт? До този извод доближават учени...
Зехтинът може да усили живота ви с години, настояват медицинският съветник доктор Сара Брюър и диетологът Джулиет Келоу в тяхната книга " Яжте по-добре, с цел да живеете по-дълго ".
Те потвърждават, че в зехтина се съдържат антиоксиданти, които могат да предотвратят, или да забавят развиването на тумори. Освен това, зехтинът понижава нездравословния резултат от холестерола, високото кръвно налягане и усъвършенства когнитивните функционалности. Маслиновата лой понижава риска от инфаркт и инсулт.
Диетолозите обаче показват, че зехтинът е висококалоричен и би трябвало да се употребява умерено. Най-добре е по една супена лъжица дневно.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР