Знаете ли, че човешкият мозък използва повече енергия от всеки

...
Знаете ли, че човешкият мозък използва повече енергия от всеки
Коментари Харесай

Витамини за здравето на мозъка и паметта

Знаете ли, че човешкият мозък употребява повече сила от всеки различен орган в тялото? Мозъкът съставлява единствено 2% от общото телесно тегло, само че в него се концентрират повече от 20% от общия разход на сила на тялото. 

Когато става въпрос за витамини, които поддържат здравето на мозъка, би трябвало да знаем, че това е орган, който постоянно съпоставяме с гъба, която всмуква всичко, което може. Това асимилиране включва хранителни субстанции от храната и хранителни добавки, с цел да ви помогне да поддържате интензивност.
Това са 10-те най-важни витамини и минерали за дамите
Витамините и минералите са виновни за регулирането на всички функционалност в тялото: кръвоснабдяване, дишане, регенерация и т.н. Но както...
Прочети повече
Има доста витамини, посочени за поддържане и даже възстановяване на мозъчната ви функционалност. Имайте поради, че това е орган, който в никакъв случай не почива, тъй че спомагателна доза витамини няма да навреди на мозъка ви, който работи 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.

Запознайте се с най-хубавите витамина за мозъка и паметта.

Витамини от група В

Може да се каже, че те са най-хубавите витамини на мозъка. По-конкретно, B12 е един от най-ефективните. Всъщност проучванията удостоверяват, че има директна връзка сред недостига на витамин В12 и неприятното здраве на мозъка. 

Една връзка сред витамините от група В и здравето на мозъка е с хомоцистеина. Високите равнища на хомоцистеин могат да допринесат за неприятно здраве, в това число неприятна мозъчна функционалност. Ето за какво е научно потвърдено, че витамините от група В оказват помощ да се поддържат равнищата на хомоцистеин под надзор.
Ето кои витамини могат да предизвикат появяването на висок холестерол
Хранителните добавки са се трансформирали в ежедневна нужда за доста хора, само че тяхната сигурност е поставяна под въпрос нееднократно. Н...
Прочети повече
От друга страна, витамините от група В вземат участие тясно в производството на катаболна сила в клетките. Веднъж попаднали в мозъка, характерни клетъчни механизми на усвояване диктуват разпределението. Нещо повече, всички витамини от група В претърпяват огромни трансформации, вариращи от 8% до 100% дневно, само че равнищата им са строго контролирани от голям брой хомеостатични механизми в мозъка. 

Витамин С

Подобно на витамин В, той също може да помогне за поддържане на здравето на мозъка заради високата си антиоксидантна интензивност. 

Все повече доказателства сочат витамин С като значим хомеостатичен редокс фактор в централната нервна система, свързващ несъответстващото хранително доставяне с витамин С с негативни резултати върху когнитивните функционалности.  Това е изключително правилно за възрастните хора, защото дефицитът на витамин С е по-често срещан измежду тях.

Витамин Е
Когато дамата мине 50, тя се нуждае от тези витамини и минерали
С напредването на възрастта имаме все по-голяма потребност от укрепване на имунитета, доставяне с витамини и минерали и грижа за външния в...
Прочети повече
Той има сходен механизъм на витамин С, тъй като е и мощен антиоксидант. Изследванията демонстрират, че ниските равнища на витамин Е могат да допринесат за неприятна мозъчна функционалност. Предварителни изследвания върху животни демонстрират, че добавката с този витамин може да има предпазен резултат върху мозъчната функционалност. 

Витамин К

Когато мислим за витамин К, нормално мислим за мощни кости, само че би трябвало да имаме поради, че той служи като " старт " за здравето на мозъка. Проучвания демонстрират, че витамин К въздейства върху сфинголипидите, които са съединения на мастни киселини в клетъчните мембрани на мозъка. Изследователите са на мнение, че нарасналият хранителен банкет на витамин К е обвързван с по-добро знание и държание.

Трябва да се добави, че някои постоянно срещани медикаменти могат да причинят недостиг на витамини В, С и К.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР