Знаете ли, че ако успеем да съберем слънчевата енергия, която

...
Знаете ли, че ако успеем да съберем слънчевата енергия, която
Коментари Харесай

8 любопитни и полезни факта за битовите соларни инсталации

Знаете ли, че в случай че успеем да съберем слънчевата сила, която попада върху земната повърхнина за 20 минути, то тя ще бъде задоволителна, с цел да задоволи потребностите от сила на човечеството за цяла една година?! Невъзможно е! Да, прави сте, не е допустимо да съберем цялата тази сила, само че това не значи, че не би трябвало най-малко отчасти да я използваме. Тази опция ни се дава от слънчеви топлинни (термични) съоръжения, които създават топлота и я доставят на системи за загряване на вода и отопление, както и от фотоволтаични (PV) съоръжения, които създават електрическа сила и я подават в наличната мрежа. Фотоволтаиката в България обаче, е приоритет главно на огромните планове. За битовите консуматори остава интелигентното и доста дейно решение, предлагано от слънчевата апаратура за затопляне на битова вода. Как работят слънчевите съоръжения можете да видите тук.

Не на вятъра през последните години тези системи се радват на непрекъснато възходящ интерес. В България слънцегреенето, според формалните данни на Българска академия на науките, дава отлична база за потреблението на слънчевата сила. Тъй като термичните слънчеви съоръжения са настояща тематика, сме подбрали 8 значими обстоятелството, който се надяваме да са ви от изгода:

1. Икономично е.  За загряване на битова вода се използва приблизително една четвърт от употребяваната в българските семейства сила. Повече от половината от топлата вода е нужна в банята, една трета е за пералнята, а останалата част се употребява в кухнята. Инсталирането на енергийно дейно решение за затопляне на битовата вода, като да вземем за пример слънчева система, ще осъществя действителна спестовност от сметките за сила и ще ви направи по-независими от растящите цени на тока.

2. Екологично е.  Използването на фосилните и нуклеарни първични материали въглища, петрол, природен газ и уран пораства от ден на ден, защото би трябвало да покрива увеличаващата се нужда от сила на планетата. Тази наклонност, в композиция с ограничеността на ресурсите, непроменяемо ще докара до недостиг в енергоснабдяването. A слънчевата сила е налична в неизчерпаеми количества! При това е налична за всички и изцяло безвъзмездна!

3. По-голям бойлер, повече топла вода.  Или за какво бойлерът, подгряван от електричество, газ, нафта или твърдо гориво е по-малък, а слънчевият бойлер наложително би трябвало да бъде с по-голям размер? Обяснението е просто – с цел да можем през слънчевите дни да усвоим огромния капацитет от сила, а в облачните да разполагаме с задоволително количество топла вода и да не нарушим домашния си комфорт. Точният размер на бойлера, който ни е нужен, се дефинира от броя живущи и самостоятелните потребности. Бош, като производител на съставни елементи за слънчеви системи, работи с цялостна гама документи и софтуерна симулация за оптималното му пресмятане. За едно четиричленно семейство да вземем за пример, се предлага 300-литров бойлер.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР