Знаете ли, че 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно

...
Знаете ли, че 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно
Коментари Харесай

Как да оползотворим излишните хранителни продукти

Знаете ли, че 1,3 милиарда тона храна се изхвърлят годишно в международен мащаб? А знаете ли, че само в рамките на Европейски Съюз това количество надвишава 85 милиона тона? Новата самодейност на BOSCH под надпис " Не изхвърляй, помогни! ” има за цел точно оползотворяването на хранителни артикули в остатък в българските семейства, които да се употребяват за подготвяне на топъл обяд за хора в потребност.

Кампанията ще включва събиране на хранителни артикули в интервала от 19 до 21 октомври в особено проведени за задачата пунктове. Приеманите артикули би трябвало да бъдат в период на валидност, неразопаковани и да нямат потребност от предпазване в ледник. Със събраните храни сертифицираната кухня на фондация " Светът на Мария " ще подготви топъл обяд, който ще се даде на хора с увреждания и с финансови усложнения.

„ С наслада и голямо предпочитание се включваме в самодейността " Не изхвърляй, помогни ”. Всеки ден ние виждаме какъв брой е значимо да окажеш помощ на човек в усложнение и какво е удовлетворението от това да подадеш ръка на някого, който се нуждае от твоята помощ “, споделят oт фондацията.

Инициативата ще се организира един път на всеки три месеца, като началото ще бъде сложено на 19 октомври – Националния ден на благотворителността. По-подробна информация за акцията и адресите за предаване на артикули можете да намерите в страницата на акцията.

 
Повече от обичаното кафе, по-малко щета за природата

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР