Знаете, че провеждам консултации за вземане на решение за връчване

...
Знаете, че провеждам консултации за вземане на решение за връчване
Коментари Харесай

Атанасова след консултациите: Няколко фамилии управляват държавата като частната си фирма

" Знаете, че организирам съвещания за взимане на решение за връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление. Което, в действителност е последната вяра да бъде формирано такова в границите на сегашния парламент ", сподели президентът Румен Радев  при започване на консултациите с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.  
 съвещания Георги Димитров
" Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в 47-ото Народно заседание за лъчение на стабилно управническо болшинство. В същото време хората чакат решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят даже в този момент, те се коренят в предходно ръководство. Вие с вашия огромен и парламентарен и управнически опит изцяло осъзнавате какво значи тъкмо такива сериозни моменти да се отива на избор , да оставаме без парламент, да имаме преходни интервали, в които, също го знаем от опит, администрацията също не може да работи дейно и на цялостен потенциал ", добави Радев.

" За нас е забавно по какъв начин вие виждате около въпроса за властта да се решат и проблемите на хората без закъснение с напъните на всички политически сили и на цялата администрация. Неотложни и тежки проблеми . Дали това няма да пресече, и както виждаме растежа в индустриалното произвеждане и редица позитивни индикатори, които се регистрират от ръководещите. Очаквам да чуя вашата формула и ролята , която виждате на вашата партия, вашата коалиция за превъзмогването на рецесиите, решаването на проблемите и търсенето на излаз най-много от главната рецесия, тя сега е политическата ", обърна се Радев към представителите на ГЕРБ. 
 съвещания Георги Димитров

" Нашата парламентарна група ясно изрази своето мнение , че не вижда формула, зад която да има устойчиво болшинство и държавно управление. Но фактът че сме тук, и осъзнавайки, че страната се намира в серия от рецесии, поемаме отговорност да търсим решения по какъв начин страната ни да се оправи с тези рецесии ", сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ и обърна внимание на разширения състав на групата, пристигнала за съвещания при президента. 

На консултациите при президента Радев участват ръководителят на групата в Народното събрание Десислава Атанасова, заместник-председателят на партия ГЕРБ Томислав Дончев, депутатите Деница Сачева, Кирил Ананиев, Костадин Ангелов и Делян Добрев.

" Виждате, че тук са хора, които са с доста огромен опит и експертиза и при решение на рецесии , които са минали в предходните години и хора, които могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях ", добави Атанасова. 

" Бих желала да отбележа, че през миналите няколко седмици, повече от месец, даже. Нашата парламентарна група оферираше такива решения и добре, че Народното събрание, в огромната си част, ги поддържа. Едно такова решение беше обвързвано с обезщетенията за бизнеса, храмовете, лечебните заведения , обвързвано с цените на електрическата енергия ", сподели Атанасова. Тя добави още, че и мораториумът за битовите консуматори на ток, също е било на ГЕРБ, както се търси и решение за понижаване на цените на горивата. 

" Готови сме да участваме в консултациите за излаз от рецесиите, само че това не значи, че не може да има устойчиво болшинство в 47-мото Народно събрание, се е трансформирало ", сподели Атанасова. 

" Няколко семейства ръководят страната като частната си компания или стартъп компания. Хора от приятелския кръг взимат решения и в Министерския съвет и Народното събрание и в Министерство на финансите ", сподели Атанасова на излизане от Президенството. 

" Тайна ли е, истина ли е, че семейството на господин Лорер ръководи по едно и също време Министерството на нововъведенията, Здравната каса и Министерство на финансите . Съпруг и брачна половинка. Тайна ли е, или е истина, че министър-председателят и началникът на неговия кабинет са в някакви връзки ", отговори Атанасова на журналистически въпрос кои са семействата, ръководещи страната.
 
В четвъртък от ГЕРБ-СДС върнаха втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев.

" Упълномощена съм от ПГ на ГЕРБ-СДС да Ви осведомявам - ние няма да упражним правото за осъществяване на мандат  за сформиране на държавно управление и няма да посочваме претендент за министър-председател ", съобщи в четвъртък при връчване на втория мандат за сформиране на държавно управление пред президента Румен Радев Десислава Атанасова. 
 съвещания Георги Димитров
След като мандатът бе върнат президентът Румен Радев разгласи, че ще организира съвещания с всички парламентарно показани партии . Целта му е да чуе по какъв начин виждат те излаз от създалата се рецесия, какви благоприятни условия виждат за коалиционни диалози, за търсене на болшинство в границите на този парламент, към какви цели и стратегии могат да търсят обединяване. Едва по-късно той ще връчи последния трети мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-ото Народно заседание.

" Провеждам съвещания с всички политически партии в Народното събрание в търсене на обединяване към виновни национални цели и цели и в очакване да се оползотвори последната вяра - трети мандат за сформиране на държавно управление в сегашния парламент. Явно в прокараните нови червени линии това не е лека задача, съобщи президентът Румен Радев при започване на консултациите за сформиране на държавно управление с " Продължаваме Промяната ".

Следващите, които президентът ще одобри на „ Дондуков “ 2 са представители на Движение за права и свободи.

По-късно денем ще бъдат извършени съвещания с  " Българска социалистическа партия за България ", „ ИТН ", „ Демократична България “ и „ Възраждане “.

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР