Знаете, че плодовете и зеленчуците са полезни за вас и

...
Знаете, че плодовете и зеленчуците са полезни за вас и
Коментари Харесай

платена публикация
10 съвета относно как да увеличите консумацията на плодове и зеленчуци

Знаете, че плодовете и зеленчуците са потребни за вас и въпреки всичко да напълните чинията си с тях е по-лесно да се каже, в сравнение с да се направи. Не се тормозете: Ако непрекъснато не достигате тази цел, не сте сами.
Въпреки думи на диетолози (яжте повече плодове и зеленчуци), потреблението на артикули е намаляла през последните шест години, съгласно, възрастните на възраст 50 и повече години, които нормално ядат най-вече плодове и зеленчуци, демонстрират най-значителен спад. Яденето на доста плодове и зеленчуци е значимо на всяка възраст, защото продуктите са главен източник на фибри и други хранителни субстанции, които са нужни за положителното здраве.
Мъката да ядете повече плодове и зеленчуци
Въпреки че знаем какъв брой значими са плодовете и зеленчуците, по-голямата част от българите не употребяват задоволително такива. И някои фактори могат да го създадат по-предизвикателно. Ето някои от аргументите:

Бюджета може да е проблем - в случай че казусът е подобен, може да желаете да опитате да добавите още замразени или консервирани варианти, защото те може да са по-достъпни.

Трудно ги включвате в диетата си - има страхотни ястия направени напълно от плодове и зеленчуци - потребни само че и вкусни по едно и също време. 

Свързани с възрастта проблеми - в случай че ви е мъчно да дъвчете пробвайте със смутита или зеленчукови супи.

Нямате време - не е казано че би трябвало да си вършиме салата със 6 съставки всеки ден, просто си обелете един морков или изяще един банан.

Ядете, само че малко - на ден би трябвало да се употребява по зеленчуци или плодове, най-малко. Прочетете по-долу по какъв начин да стартираме да ги включваме постоянно в диетите си:
Постигане на задачата си за здравословно хранене за плодове и зеленчуци
Следвайте тези елементарни препоръки, с цел да увеличите количеството плодове и зеленчуци, които ядете всеки ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР