Знаете, че къртиците са сред най-омразните вредители за всеки градинар.

...
Знаете, че къртиците са сред най-омразните вредители за всеки градинар.
Коментари Харесай

Плашилото за КЪРТИЦИ, което гони вредителите на мига

Знаете, че къртиците са измежду най-омразните вредители за всеки градинар. Те са в положение да нанесат безчет провали на реколтата и трудът да се окаже напразно.

Ако забележите изкопи и дупки, наподобяващи на следи от къртици, то неотложно вземете ограничения, тъй като в най-скоро време вашите плодове и зеленчуци ще бъдат нападнати, без даже да усетите.

Знаем, че доста хора не са последователи на химичните разтвори и всевъзможни други клопки, които умъртвяват животните. Сигурни сме, че и вашата цел не е да ги убивате, а да ги прогоните. В последна сметка става въпрос за живот, който не трябва да лишаваме.

Как сами да си извършите чучело за къртици?

Ще ви дадем концепция по какъв начин сами да си извършите чучело за къртици, тъй че вредителите да изоставен собствеността ви съвсем на мига.

Може и да не знаете, само че неналичието на зрение при къртиците бива обезщетена с доста остър слух. Те са плашливи животни, тъй като чуват даже най-слабите шумове и се стряскат от тях.

Тази тяхна дарба можем да използваме в наша изгода. Ще са ви нужни само няколко празни бутилки с съдържимост към 2 литра.

В дъното би трябвало да пъхнете щифт, тъй че бутилката да може да се върти, откакто я забиете в почвата. За да се върти обаче бутилката даже при най-лекия лъх, е належащо да изрежете в средата й ленти, наподобяващи ветропоказател.
 Прогонете ЗАВИНАГИ къртиците с ЧАСОВНИК Прогонете ЗАВИНАГИ къртиците с ЧАСОВНИК
Къртицата е един от тези вредители, които всеки ненавижда и желае да прогони от вкъщи си. Тези дребни животни с остри муцуни, са способни...

За задачата е нужно да извършите отвесни сечения, чиято дължина да е към 10 см. Перпендикулярно на краищата им направете хоризонтални към 3 см.

След това ги прегънете на външната страна, тъй че да образуват нещо като ветропоказател. Можете да сте сигурни, че при всяко леко подухване, бутилките ще се въртят и ще плашат къртиците.

Само след броени дни вредителят ще се отдръпна от собствеността ви и няма да успее да нанесе провали на градината ви.

Това е допустимо най-безобидното чучело за къртици, което съумява да избави градинарите и техните зеленчуци!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР