Знаем, че трябва да оставим крановете си да работят за

...
Знаем, че трябва да оставим крановете си да работят за
Коментари Харесай

Прибрали сте се от почивка? Задължително направете това след като влезете вкъщи!

Знаем, че би трябвало да оставим крановете си да работят за минута, преди да ги използваме, откакто се върнем от отмора. Когато отсъствате за няколко седмици, водата стои неподвижно и изключително когато се затопли, съществува риск от заразяване с бактерията легионела. Но знаете ли, че би трябвало да пуснете и казанчето на тоалетната, откакто се приберете вкъщи?

Легионела

Когато водата стои неподвижно в тръбите, качеството бързо понижава. Бактерията легионела процъфтява във вода, която е с температура сред 25 и 55 градуса по Целзий. Можете да се болестите с легионела посредством поемане на дребни капки вода. Това може да се случи и когато пуснете тоалетната, тъй като когато го извършите, дребни капки вода се популяризират във въздуха и има късмет да ги вдишате. Може да се болестите с бактерията легионела и това е последното нещо, което желаете когато преди малко сте се прибрали от отмора (или по всяко време, всъщност).

Инфекция

Инфекцията може да одобри няколко разнообразни форми: леката версия е легионела грип. По-сериозната версия, заболяването на легионери, е сходна на тежката пневмония. Въпреки че възможностите за заразяване са ниски, хората с неприятна имунна система, върлите пушачи и хората, които пият прекалено, са изложени на по-голям риск. Така че пуснете водата в казанчето, когато се приберете у дома, само че правете това със затворен похлупак! През това време оставете душа да работи за 30-40 секунди.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР