Значително по-ниски фактури за ток през февруари ще получат небитовите

...
Значително по-ниски фактури за ток през февруари ще получат небитовите
Коментари Харесай

По-евтин ток през февруари: ПП

Значително по-ниски фактури за ток през февруари ще получат небитовите консуматори на електрическа енергия - детски градини, учебни заведения, манастири, общини, производители, хлебопекарни , офис здания, предприятия и заведения, дадоха обещание ръководещите от Политическа партия във Facebook.

Във фактурите ще бъдат отразени обезщетенията за месеците декември и януари, прецизират от партията.

Министерството на енергетиката приготвя спомагателна информация, с която да обясни въпросите по отношение на обезщетенията.
Намаляване цената и на дървата за огрев близка до равнищата през лятото създава Министерството на земеделието взаимно с Държавните горски предприятия.

Спрямо бюджетната рамка за 2022 година МФ планува 481.5 млн.лв. за компенсиране на разноските на операторите на електропреносната и на електроразпределителните мрежи и за компенсиране на небитови крайни клиенти; 450.0 млн.лв. за отплата за високите цени на електрическата сила и природния газ за крайните небитови консуматори за първото тримесечие на 2022.

Допълващо финансиране за тези ограничения ще бъде обезпечено и за сметка на фонда Сигурност на електроенергийната система.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР