Значително по-малко протестиращи участваха в последните митинги във Франция. Недоволството

...
Значително по-малко протестиращи участваха в последните митинги във Франция. Недоволството
Коментари Харесай

Значително по-малко протестиращи в последните митинги във Франция

Значително по-малко протестиращи участваха в последните манифестации във Франция. Недоволството още веднъж е поради повдигането на пенсионната възраст от 62 на 64 години. В Сената на Франция през вчерашния ден гласоподаваха " за " закона. Управляващите се надяват още в сряда или в четвъртък той дефинитивно да бъде утвърден.

Не всичко е завършило. В долната камара на Народното събрание съпартийците на президента Еманюел Макрон се нуждаят от мощна поддръжка от свои съдружници, с цел да съберат задоволително гласове и законът да мине.

Нов митинг и стачки са оповестени за сряда. Предишната вълна митинги изкара 1,3 милиона души на улицата. Вчера те бяха по-малко от 400 хиляди. Вдигането на пенсионната възраст остава непопулярно измежду болшинството французи, само че последните изследвания демонстрират, че недоволните са намалели от над 60 до към 50 % от жителите.

" Аз приказвам от името на чистачите. Имаме доста сложна работа. Имаме хора, които 40 години стават в 5 или даже в 4 сутринта, с цел да са свършили преди пиковите часове. Това е доста натоварващо. Да се работи по този начин до 64-годишна възраст е невероятно ", безапелационен беше Мохамед Беаю, шеф на Съюза на чистачите от Ил дьо Франс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР