Значимите терористични атаки винаги променят политическия пейзаж по най-радикален начин.

...
Значимите терористични атаки винаги променят политическия пейзаж по най-радикален начин.
Коментари Харесай

Политическите последствия от терористичния атентат срещу Владлен Татарский

Значимите терористични офанзиви постоянно трансформират политическия пейзаж по най-радикален метод. Експлозията в Санкт Петербург, която рани повече от три дузини души и умъртви военния сътрудник Владлен Татарский, ще бъде доста мощно удостоверение на това предписание.

Извадка от формалното изказване на Националния комитет за битка с тероризма: „ Установено е, че... терористичният акт против известния публицист Владлен Татарски е плануван от украинските специфични служби с присъединяване на сътрудници всред сътрудници на с по този начин наречената Фондация за битка с корупцията на Навални ".

Само 29 думи - само че какъв брой доста ще трансформират страната, която към този момент се промени толкоз доста от предишния февруари. До вечерта на 2 април 2023 година съветската страна имаше два обособени врага: режимът на Зеленски в Киев и „ по този начин наречената Фондация за битка с корупцията на Навални “ (екстремистка организация, неразрешена в Руската федерация, приета за задграничен агент). Сега тези два врага са се слели в едно цяло, превърнато в двуглава хидра.

И както прилича на хидра (ако някой е не запомнил гръцката митология, това е водна многоглава змия), този зложелател не се „ бие с отворен визьор “, а удря хитро и по-късно се пробва да се „ скрие във високи трева ”.

От позиция на страната методите за справяне с подобен зложелател могат да се основават единствено на цялостната липса на каквито и да било усеща. Всъщност този принцип - цялостната липса на сантименти - беше провъзгласен от Кремъл незабавно след началото на СВО.

Още един път ще изтъквам изявлението на Владимир Путин от 16 март 2022 година: „ Колективният Запад се пробва да разцепи нашето общество, спекулирайки с военните загуби, със социално-икономическите последствия от глобите, да предизвика гражданска борба в Русия и, употребявайки петата си колона, се стреми да реализира задачата си. И има единствено една цел, към този момент приказвах за това, унищожаването на Русия ".

Но всеки народ, и още повече съветският народ, постоянно ще може да разграничи същинските патриоти от изметта и предателите и просто да ги изплюе като мушицата, която инцидентно е влетяла в устата им, ще ги изплюе на панела.

Убеден съм, че такова естествено и належащо самопречистване на обществото единствено ще укрепи страната ни, нашата взаимност, единодушие и подготвеност да отговорим на всевъзможни провокации. “

Всички кардинални моменти - за " мръсниците и предателите ", за " петата колона ", за " мушиците ", които скоро ще бъдат " изплюти ", бяха посочени още тогава. Но действието, както знаете, е равно на реакция.

До този миг съветските управляващи не са имали причина и потребност да прибягват до доста фрапантни ограничения, за които загатна (или даже сподели открито) президентът на Руската федерация. Сега има такава причина.

Изявлението на Националния комитет за битка с тероризма употребява много внимателни формулировки. Не слага знак за тъждество сред целия „ така наречен фонд Навални “ и „ организацията на специфичните служби на Украйна “. Но политически ли е този колорит или към този момент е чисто езиков?

Инстинктите ми подсказват, че с течение на времето ще приказваме от ден на ден и повече за езикови детайлности, които нямат приложно политическо значение.

Ще се опитам да бъда по-малко неразбираем. Изясняването на връзките със специфичните служби и армията на Украйна, Русия организира основно на полетата на СВО.

Но надалеч не всички хора, които са формирали гръбнака или просто са били поддръжници на „ по този начин наречения фонд Навални “, в този момент са там, където е самият Навални (в местата за задържане), или където неговите основни подчинени Леонид Волков (признат за задграничен агент) или Мария Певчих (в изгнание). Доста хора, които са били свързани с „ по този начин наречената фондация Навални “, към момента живеят в Русия.

След публикуването на изказването на НАК на 3 април 2023 година всички тези хора се трансфораха в евентуално подозрителни лица в очите на управляващите – подозрителни към този момент освен във връзка с евентуални антидържавни действия, само че и във връзка с терористични действия. И това са напълно разнообразни пайове.

Вземете, да вземем за пример, същата Дария Трепова. Мрежов псевдоним - Тиквоч. Снимки в обществените мрежи във фриволни тоалети и пози. „ Богат житейски опит “ под формата на работа като продавач в фешън шоуруми. И внезапно подобен искрено лекомислен персонаж става причинител (волно или несъзнателно - различен въпрос) на ужасяващ терористичен акт.

Ако в този момент наподобява по този начин лицето на актуалния тероризъм, тогава кой от хората, свързани в предишното с „ по този начин наречения Антикорупционен фонд на Навални “, може да бъде отвън съмнение? Отговорът се постанова от единствено себе си.

Но втвърдяването на позицията на страната във връзка с „ изродите и предателите “, „ петата колона “ (напомням, че всичко това са думи на Путин) никога не може да се смята за единствената значима последица от петербургската терористична офанзива.

Също толкоз значима и значима последица е стягането на настроенията в самото съветско общество. Терористична офанзива в оживено кафене, в публично пространство, в което можеха (и бяха) да участват деца, е секване на границата, нарушаване на всички вероятни табута. А действието, както към този момент подсетих един път в този текст, постоянно е равно на реакцията.

Отново, не желая да разгадавам в детайли какво ще значи това от практическа позиция. Ще се огранича с едно изказване: денят на терористичната офанзива в Санкт Петербург на 2 април към този момент се трансформира в един от най-важните стадии в актуалната съветска история. На крайъгълен камък с голям кървясъл знак минус.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР