Зловещата бизнес дама Мила Георгиева, известна в ъндърграунд средите като

...
Зловещата бизнес дама Мила Георгиева, известна в ъндърграунд средите като
Коментари Харесай

Защо МВР мълчи за ареста на Мила Универсалната?


Зловещата бизнес дама Мила Георгиева, известна в ъндърграунд средите като Кървавата Мила или Мила Универсалната, е била закопчана за данъчни измами, дружно с близкия до Политическа партия предприемач Тони Иванов. В момента двамата са в килиите на VII РПУ – София.

 



Повече от необичайно е, че Министерство на вътрешните работи мълчи за ареста й, въпреки задържаната да е задоволително известна, с цел да разсъни публичния интерес – Мила Георгиева е щерка на някогашния митнически началник Христо Кулишев. Запознати настояват, че мъжът, с който е обвинена, че върти данъчни измами е непосредствен до ексвицепремиера Асен Василев.

 

Тони Иванов влезнал в най-тесния управителен кръг на Политическа партия около Даниел Лорер, който го срещнал с Василев. Различни медийни изявления настояват, че Иванов се е трансформирал в един от касиерите на Политическа партия по време на късото 7-месечно ръководство на обединението. Той минаваше и за непосредствен на някогашния към този момент началник на Национална агенция за приходите Румен Спецов.

 

Засега не е ясна спецификата на данъчните закононарушения на Мила Универсалната и Тони Иванов, нито каква е връзката посред им. Според осведомени са имали обща скица за източване на бюджета. Наскоро бе обявена новината, че прокуратурата ще заплати 7 000 лева обезщетение на Мила за нелегално обвиняване. Това стана ясно от решение на Софийски градски съд, издадено от арбитър Екатерина Стоева.

 

Припомняме, че Георгиева бе нарочена за дедесарка и погната при акция „ Универсалните “, откъдето идва и двусмисленият й прякор. Разследващите подозираха, че тя е измежду главатарите на незаконна организация, която прави шашми от търговия с месо и препира парите. 

 

Тя бе арестувана през 2013 година в Белград и прекара в сръбска килия близо месец, след което бе екстрадирана за България. У нас тя прекарва повече от месец под домакински арест. След това й е избрана гаранция от 100 бона, която по-късно бива понижена на 30. Наложена й е възбрана за овакантяване на страната, която бива анулирана през лятото на 2014 година

 

Във връзка с повдигнатите обвинявания Мила бива подгонена и от КПКОНПИ като й е натрапен запор на имуществото.

През юли 2015 прокуратурата е прецизирала обвиняванията и Георгиева е погната за началник на незаконна група за данъчни закононарушения.

Няколко месеца по-късно съдът е прекратил делото поради позволени грешки в обвинителния акт.

 

В началото на 2016 година обвинителният акт бива импортиран още веднъж, само че съдът отново приключва процеса.

През август 2016 година основният прокурор е внесъл искане за обновяване на делото, което е оставено без почитание от висшите магистрати.

 

Георгиева подава искова молба за 50 бона, само че съдът приема, че справедливото обезщетение за нея е 7 хиляди лева Отчита се чистото й правосъдно минало и това, че не е разследвана за друго. Решението не е дефинитивно и може да се апелира.

Източник: Уикенд
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР