Злото няма да унищожи Украйна, заяви днес украинският президент Володимир

...
Злото няма да унищожи Украйна, заяви днес украинският президент Володимир
Коментари Харесай

Зеленски в обръщение за Възкресение Христово: Злото няма да унищожи Украйна

Злото няма да унищожи Украйна, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски в послание по случай Възкресение Христово, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Украинският водач се помоли на Бог да върне щастието на децата и да донесе разтуха на скърбящите майки.

В свое видеообръщение от една от най-известните забележителности в страната, катедралата " Света София " в Киев, Зеленски сподели, че Украйна ще победи мрака, донесен от войната.

" Ние преодоляваме мрачни времена и в този ден аз, и множеството от нас, не сме облечени в ярки облекла, само че се борим за светла концепция ", сподели още той.

Тазгодишният Великден бе посрещнат в Украйна без особени тържества. Днес се навършват тъкмо два месеца от началото на съветското навлизане, което президентът на Русия Владимир Путин назовава " специфична военна интервенция ".

Серхий Гайдай, украинският регионален шеф на Луганска област, съобщи през днешния ден, че през войната до момента са били разрушени седем църкви. Тази година църковните управляващи бяха помолени да не събират доста хора в църквите заради опасения, че те могат да станат цели на ракети. Представители на локалните управляващи настояват, че минимум 213 деца са били убити до момента, в това число тримесечно бебе при удар през вчерашния ден в град Одеса. Русия отхвърля да взема под прицел цивилни.

" Нека всяко момче и момиче да получи щастливо детство, младост и напреднала възраст, което да им разреши най-малко ненапълно да се отърват от ужасните мемоари за войната ", сподели Зеленски. Украинският президент посочи, че в четвъртък Русия е отхвърлила предложение за помирение по Великден.

" Грижи се за майките ни, дай устойчивост на тези, които чакат синовете или дъщерите си да се върнат от войната ", помоли се той на Господ през днешния ден. " Дай устойчивост на тези, чиито деца, за жал, няма да се завърнат от фронта ", добави Зеленски.

Вчера Украйна заяви, че Русия е възобновила офанзивите против последните украински бранители на Мариупол, барикадирали се в великански цех за стомана в пристанищния град.

" Не забравяй Мариупол и героичните му бранители ", насочи молитва Зеленски. " Стените могат да бъдат разрушени, само че не е допустимо да бъдат разрушени основите, върху които почива духът на нашите воини, на цялата страна ", добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР