Златото може да е най-старата инвестиционна опция в света; много

...
Златото може да е най-старата инвестиционна опция в света; много
Коментари Харесай

Добър момент ли е сега възрастните хора да купуват злато?

Златото може да е най-старата капиталова алтернатива в света; доста преди акциите, облигациите или криптовалутата, можете да държите лъскави метали в земята и да чакате цената да се повиши. Дори през днешния ден златото е добър избор за доста вложители, когато сформират своите портфейли.

Въпреки че златото може да бъде потребно за всеки, който сформира капиталов портфейл, то е изключително добър вид за възрастни хора. Поради безчет аргументи тъкмо в този момент е изключително добър миг за възрастните хора да обмислят прехвърлянето на част от парите си в злато.

Интересувате ли се да инвестирате пари в злато? Научете повече с безвъзмезден информативен комплект през днешния ден.

Сега подобаващ ли е моментът възрастните хора да купуват злато?

Има няколко аргументи, заради които в този момент е добър миг възрастните хора да обмислят покупка на злато. Ето някои от тях:

Инфлацията е висока

Високата инфлация е една от най-големите вести в страната през последната година и половина. През септември годишната инфлация е 3,7%. Въпреки че това е по-ниско от върховете, които видяхме неотдавна, където темпът на инфлация доближи 8,9% през юни 2022 година, той към момента е по-висок от задачата на Федералния запас от 2%.

Когато инфлацията е висока, вашите вложения в действителност могат да доведат до загуба на пари. Ако процентът на инфлация е 5% и вашите вложения в акции нарастват единствено с 4% на годишна база, вие в действителност губите покупателна дарба. Смята се обаче, че златото работи като хедж против инфлацията, защото цената му има наклонност да се повишава с инфлацията.

Започнете вашето странствуване за вложение в злато тук.

Златото има постоянна стойност стойност

Златото е известна инвестиция от доста, дълго време. Без значение какво се случва в света, има възможност да резервира тази стойност, най-малко в по-дългосрочен проект. Други вложения на доктрина биха могли да се провалят и да изгубят голяма стойност, тъй че златото е солидна алтернатива за възрастни хора, които не желаят да рискуват да бъдат оставени да съхнат в по-късните си години.

Диверсификация

Диверсификацията е основна част от построяването на мощно портфолио. Ако всичките ви пари са на фондовия пазар, можете да загубите огромни елементи от цената си, в случай че пазарът се намали. Това може да не е толкоз неприятно, в случай че сте млад, защото има задоволително време пазарът да се възвърне и вие да излезете напред.

Като пенсионер обаче не постоянно разполагате с толкоз време – имате потребност от парите си, с цел да поддържате стойност тъкмо в този момент. Така че съществуването на най-малко част от него в злато може да ви помогне да се предпазите от възможни спадове.

Ликвидност

Като старши човек може да се окажете на място, където бързо имате потребност от пари. Да приемем, че имате незабавна здравна потребност или би трябвало да пътувате някъде в последния миг. Златото е доста течно. Можете да го продадете бързо и да имате пари в портфейла си без доста закъснение. Същото не може да се каже за някои други вложения, като акции или облигации, където би трябвало да преминете през пазара.

Как възрастните хора могат да влагат в злато

Има няколко варианти, които възрастните имат за вложение в злато, в това число вложение в златен борсово търгуван фонд (ETF) или закупуване на физически златни кюлчета и монети.

Златният ETF е пазарно търгуван фонд, който влага в злато. Парите ви се сплотяват с други вложители и когато продавате акциите си, печелите разликата сред цената на покупка и цената на продажба. Физическото злато може да бъде закупено онлайн или от търговци на дребно за благородни метали. Ако решите да употребявате физическо злато, не забравяйте да се уверите, че имате безвредно място за съхранението му.

Друг нормален метод за закупуване на злато е IRA за злато, само че защото те са предопределени за пенсионери, евентуално не е най-подходящото за възрастни хора.

Можете да започнете да научавате за вложенията в злато онлайн тук.

Изводът

Сега е добър миг възрастните хора да обмислят вложение в злато. Инфлацията е висока, тъй че златото може да работи като хедж и да ви защищити от загуба на покупателната ви дарба. Може също по този начин да ви помогне да диверсифицирате портфолиото си и да ви даде ликвидност, ако бързо се нуждаете от пари, като всички те са преимущества, които могат да бъдат от изгода за възрастните хора.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР