Златният ансамбъл на България по художествена гимнастика триумфира с титлата

...
Златният ансамбъл на България по художествена гимнастика триумфира с титлата
Коментари Харесай

Златни и прекрасни! Ансамбълът ни без конкуренция в многобоя

Златният отбор на България по художествена гимнастика победи с купата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в София.

В „ Арена Армеец “ в столицата Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Теодора Александрова и Лаура Траатс хвърлиха в възторг публиката с осъществяването си на смесено комбиниране на три топки и две въжета, като изправиха почитателите на крайници, а те ги възнаградиха с дълги овации.

Фантастичната ни петорка получи 20.650 от съдиите, които дадоха 12.800 за компликация. Така след страхотната игра в първия ден на квалификациите и получената оценка 20.600 на пет обръча, девойките на Весела Димитрова събраха недостижимите 41.250 точки на върха.

Припомняме, че през 2017 година тогава дебютантките пред родна аудитория грациите от ансамбъла още веднъж „ сграбчиха “ златото в многобоя.

Със сребърните оценки останаха за тимът на Япония, който получи 19.200 на топки и въжета и след 19.500 на композицията на пет обръча, натрупа общ брой от 38.700 на второто място.

Бронзът остана за Италия. „ Пеперудите “ получиха 19.700 на три топки и две въжета и след 18.850 събраха 38.550 на третото място.

В неделя са финалите на обособените съчетания, а „ златните “ ни девойки ще се борят още веднъж за оценките.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР