Златните паспорти“ позволяват на богатите да получат гражданство в замяна

...
Златните паспорти“ позволяват на богатите да получат гражданство в замяна
Коментари Харесай

Богати американци разграбват последните „златни паспорти” за ЕС

„ Златните паспорти “ разрешават на богатите да получат поданство в подмяна на вложение на избрана сума пари в дадена страна. Малко по-неизгодната им версия - „ златните визи “, дават против вложения позволения за краткотрайно престояване.

Според оповестен в четвъртък отчет на Henley & Partners, от 2019 година насам запитванията от Съединени американски щати за златни европейски паспорти са скочили с 447%, измествайки интереса на китайски и съветски жители. Посочените в отчета аргументи включват инфлацията, обществените и политически безредици и намаляващата междинна класа в Съединени американски щати, което стимулира по-богатите американци да „ приготвят бъдещето на американския си живот ” на Стария континент.

Експерт от компания, уреждаща имиграция на вложители, споделя пред Business Insider, че клиентите им гледат на стратегиите за " златен паспорт " като на застрахователни полици, интересувайки се най-много кое е най-хубавото място за живот при климатична злополука или нова световна пандемия.

Една от най-популярните вложения съгласно Henley & Partners е покупката на недвижими парцели, на които се гледа като...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР