Златните момичета на българската художествена гимнастика се прибраха от Европейското

...
Златните момичета на българската художествена гимнастика се прибраха от Европейското
Коментари Харесай

Златните ни момичета се прибраха

Златните девойки на българската художествена гимнастика се прибраха от Европейското състезание в Баку, на което България завоюва общо 13 медала.

Българският тим обра най-важните трофеи при дамите - тези в многобоя. В самостоятелната конкуренция Боряна Калейн се качи на най-високото ходило, а ансамбълът стана безспорен европейски първенец за първи път от 33 години, който бе в състав Камелия Петрова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова и Радина Томова. Стилияна Николова съумя да се пребори за бронз в многобоя.

„ Беше тежко съревнование, защото ние не бяхме от главните кандидати по време на сезон. Децата се бориха извънредно съществено и съумяха да станат европейски шампионки. Целият треньорски екип стои зад гимнастичките. Мотивацията и желанието извънредно доста им оказа помощ да се показват добре. Конкуренцията е убийствена и ще работим “, съобщи Весела Димитрова.

„ Смятаме, че доста работихме в залата и си бяхме подготвили добре съчетанията. Вече сме по-уверени и се готви за Световното състезание през август. Готови сме за всичко “, разясниха Камелия Петрова и Женина Трашлиева от ансамбъла.

„ Не съм удовлетворена персонално от себе си и своето показване, несъмнено, няма по какъв начин да омаловажа достиженията, удовлетворена съм от медалите, само че не съм удовлетворена от личната си игра. Искам да мога да играя на надпревари и да покажа какъв брой съм готова в действителност, тъй като на Европейското състезание не съумях. Смятам, че България господства в художествената гимнастика и сме конкурентноспособни “, съобщи Стилияна Николова.

„ Първото място значи, че съм се преборила със себе си и съм си свършила добре работата. Имаше много огромно напрежение и беше тежък формата на Европейското състезание. Последната година прекосих през много провокации чисто здравословно и ми се постанова доста пъти да спирам с подготовката и се веселя, че съумях да покажа на какво см способна. Ще имаме една седмица отмора и по-късно стартира подготовката за Световното състезание през август. Харесва ми, че художествената гимнастика се трансформира в народен спорт в България. Надявам се тези триумфи да продължат “, съобщи Боряна Калейн.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР