Златната медалистка на САЩ от Олимпийските игри в Лондон през

...
Златната медалистка на САЩ от Олимпийските игри в Лондон през
Коментари Харесай

Олимпийска златна медалистка на САЩ разкри, че е била жертва на насилие

Златната медалистка на Съединени американски щати от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Маккийла Мароуни шокира света на спорта като показа намерено и в детайли в Twitter, че в продължение на 7 години е била полово измъчвана от лекаря на отбора Лари Насър.

Гимнастичката, която сега е на 21 години, споделя, че дейностите на доктора не са престанали, до момента в който тя не се е отдръпнала от дейната си кариера. Той в този момент е в пандиза по такива обвинявания от десетки други девойки и дами. 

По думите на Мароуни тормозът е почнал когато е била на 13-годишна възраст и е била поканена в подготвителния лагер на националния тим на Съединени американски щати, посочва USA Today. Тя написа в Twitter, че Насър, който беше упрекнат в тормоз на над 140 девойки и дами, е злоупотребил с нея като я е изнасилил под упойката на " медикаментозно лекуване ". Описва случай от 2011 година по време на международен шамионат в Токио, когато е била 15-годишна. Казва, че Насър й е дал хапче за сън. " Следващото нещо, което знам, е че бях сама с него в онази хотелска стая получавайки " лекуване ", споделя тя. " Случи се и в Лондон, преди с тима да спечелим златните медали, случи се и преди да печеля среброто. Най-страшната нощ се случи, когато бях на 15. Летях през целия ден и нощ с тима до Токио. Той ми даде приспивателно за полета, а идващото нещо, което помня, бе по какъв начин бях с него в хотелска стая и получавах " лекуване ". Мислех, че ще умра онази нощ ", написа тя.

Насър е арестуван в Мичиган по онвинение в полови похищения и чака присъда от федералните съдии. 

Насилието е траяло и откакто Мароуни е напуснала спорта, споделя тя. " Изглеждаше, че постоянно, когато може и където този човек откри опция, аз бях " лекувана ". 

Спортистката показа за случая, включвайки хаштага #MeToo, с който жертви на полов тормоз по света разкриват, че са били такива, след оповестени злоупотреби към актриси от холивудския продуцент Харви Уайнстийн. 

" Възможно ли е да сложим завършек на този вид принуждение? Възможно ли е жертвите да приказват намерено за това, без да заплашват кариерите си и фантазиите си? Надявам се. Мълчанието ни даваше мощ на неверните хора прекомерно дълго и е време още веднъж да си я вземем. И, помнете, в никакъв случай не е прекомерно късно да приказваш ", приключва изказването си Мароуни.

Насър близо 30 години беше част от националния тим на Съединени американски щати. Той беше в делегациите по време на 3 издания на олимпийските игри.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР