Златен медал Top Level в категорията Камерни хорове/Вокални ансамбли и

...
Златен медал Top Level в категорията Камерни хорове/Вокални ансамбли и
Коментари Харесай

Фортисимо спечели два златни медала на Европейските хорови игри

Златен орден Top Level в категорията " Камерни хорове/Вокални ансамбли " и златен орден в " Поп/Джаз/Шоу " завоюваха младите бургазлии от " Фортисимо " на " Гран при на нациите " и IV европейски хорови игри. Един от най-престижните годишни хорови конгреси се организира в Гьотеборг, Швеция, от 3 до 10 август, осведоми БНР.

Талантливите млади артисти от Бургас, събрани и ръководени от диригентката Милена Добрева във вокален отбор през 2014 година, към този момент са добре познати освен на родната аудитория, само че и в чужбина. Участието им в " Гран при на нациите " е трето подред, а златните медали тази година им обезпечават нови предложения и за идващите издания.

" В яростна " борба " с 46 хорови състава от 22 страни успяхме да спечелим за България два златни медала в категориите, в които участвахме. Конкурсната стратегия ни срещна с доста разнообразни по величина, репертоар и техника хорови сформира. Особено ярки бяха представителите на Швейцария, Дания, Англия, Русия, Съединени американски щати, Китай и, несъмнено, домакините от Швеция. Езикът на музиката ни свърза с няколко от тях и сме щастливи, че с изключение на съперници можем да ги назовем и наши другари ", похвалиха се артистите в страницата на ансамбъла във фейсбук.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР