Златан Ибрахимович отново доказа, че на 39 години е най-добрият

...
Златан Ибрахимович отново доказа, че на 39 години е най-добрият
Коментари Харесай

Ибрахимович подобри рекорд на Пиола

Златан Ибрахимович още веднъж потвърди, че на 39 години е най-хубавият футболист на " Милан " през сегашния сезон. Шведът означи два гола при успеха с 3:1 в гостуването против " Наполи " в дербито от VIII кръг на Серия А. С този успех  " росонерите " останаха на върха в класирането и към този момент имат 20 т. Следва " Сасуоло " (18), " Рома " (17), " Ювентус " (16), " Интер " (15), " Наполи ", " Аталанта " и " Лацио " с по 14 и други

Нещо повече, с изключение на да донесе успеха, Ибрахимович съумя да поведе еднолично при голмайсторите с 10 попадения, с 2 повече от Кристиано Роналдо. А също по този начин усъвършенства и достижение на именития Силвио Пиола от сезон 1942/43. Златан към този момент е най-възрастният футболист, който отбелязва 10 гола в първите 8 кръга в Серия А. Тогава Пиола е бил на 29 години. Единствено по-резултатен от шведа по този индикатор в клубната история на " Милан " е бил Марко ван Бастен, който има 12 гола след 8 кръга през сезон 1992/93.

Ибрахимович се разписа в 20-ата и 54-ата мин. Той обаче може и да прекъсне сполучливата си серия, защото в 79-ата мин. напусна с мускулна контузия и не е ясно какъв брой време ще се възвръща. Белгиецът Дрийс Мертенс понижи за " Наполи " в 63-ата мин. А крайния резултат оформи 21-годишният Йенс Петер Хауге в петата минута на даденото от рефера продължение. Така той стана едвам вторият норвежец, който бележи за " Милан " в Серия А след Пер Бредесен през сезон 1956/57.

" Ние сме си отговорни за загубата, а аз първи поемам отговорност. Винаги се случва нещо, когато дойде време за огромен мач. Явно виновността е в мен, след като не мога да осигуря вярна конфигурация на тима. Не е инцидентно, че сътворяваме толкоз доста обстановки, които обаче не осъществяваме. Не е поради неналичието на шанс. Не ни доближава храброст. Ибра е дори по-добър отпреди 10-12 години. Съотборниците му центрират към него, тъй като знаят, че той ще стигне до топката ", оплака се след мача треньорът на " Наполи " Дженаро Гатузо .

" Милан " не бе воден от треньора си Стефано Пиоли, който е под карантина. Асистентът му Даниеле Бонера съобщи: " Победата демонстрира, че сме на правилен път. Но още е осми кръг и е рано да се приказва. Имаме чудесен тим и желаеме да останем на върха допустимо по-дълго. Работили сме от много време, с цел да стигнем дотук. Ние не желаеме бързи резултати, а да растем от мач на мач. Има голямо усъвършенстване в настройката на футболистите за мачовете ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР