Злата убийца на бебета Луси Летби стана четвъртата жена в

...
Злата убийца на бебета Луси Летби стана четвъртата жена в
Коментари Харесай

Луси Летби стана една от 4-те жени, осъдени на доживотен затвор

Злата килърка на бебета Луси Летби стана четвъртата жена в английската история, наказана на пожизнен затвор, тъй че тя ще почине зад решетките.

Присъдата на 33-годишната жена беше произнесена в Манчестърския кралски съд през вчерашния ден. Летби е наказана за убийството на седем беззащитни бебета и опит да убие шест други бебета. Младите ѝ жертви са били под нейни грижи, когато тя ги е умъртвила в неонатологичното поделение в болничното заведение „ Графиня на Честър “, в Чешър, сред юни 2015 година и юни 2016 година

Летби нарани бебетата по редица способи, в това число посредством инжектиране на въздух венозно и използване на въздух и/или мляко в стомаха посредством назогастрални тръби. Тя също по този начин е добавяла инсулин като отрова към интравенозни храни, което поврежда дихателните тръби. Доживотната присъда се дава единствено на най-лошите убийци в Обединеното кралство. Тя стана 68-ият човек, получил присъдата и четвъртата жена.

Летби е и най-плодотворният сериен палач на деца в актуалната английска история.

Доживотните присъди са най-тежкото наказване в наказателноправната система на страната и са за тези, които правят най-отвратителните закононарушения.

Това са другите три дами, наказани на пожизнен затвор:

Майра Хиндли - затворена през 1966 г



Мира Хиндли е считана за най-злата жена във Англия и присъединяване ѝ в убийството на пет деца я трансформира в един от най-известните серийни убийци в английската история.

Хиндли, дружно с колегата си Иън Брейди, убиват пет деца сред юли 1963 година и октомври 1965 година

Тялото на една от жертвите им Кийт Бенет по този начин и не е намерено, откакто убийците отхвърлиха да разкрият къде са били захвърлени останките му.

През 1966 година Хиндли и Брейди са наказани на пожизнен затвор за убийствата. Хиндли умря през 2002 година на 60-годишна възраст, само че даже на смъртния си одър тя отхвърли да се съобщи къде е тялото на Кийт.

Иън Брейди умря в пандиза през 2017 година на 79-годишна възраст.

Роуз Уест - затворена през 1995 г



Розмари Уест и брачният партньор ѝ Фред убиха, разчлениха и погребаха млади дами и деца в дома им на улица Кромуел 25, Глостър.

Злата двойка извърши убийствата сред 1967 и 1987 година, а Розмари е наказана доживот за 10 убийства през 1995 година

53-годишният Фред се обеси в пандиза на Нова година през 1995 година, до момента в който чака правосъден развой за 12 убийства.

Сред отвратителните закононарушения на двойката, която има 11 деца, е и обезчестяване. Розмари оказва помощ на Фред да изнасили щерка им Хедър през 1987 година, да я убие и да я погребе в двора им.

Джоана Денехи - затворена през 2014 г



Джоана Денехи излежава доживотна присъда за убийството на трима мъже " просто за развлечение " в продължение на 10 дни през март 2013 година

Докато тя е била търсена, откакто телата на убитите са открити в отдалечени канавки в Кеймбриджшър, тя избягала до Херефорд, където неведнъж намушква други двама, които по знамение оцеляват.

Родена през 1982 година в Сейнт Олбанс, Хертфордшър, тя е израснала в къща с четири спални в заможния град Харпенден, Хертфордшър.

Била е майка на две деца.

Въпреки това тя е диагностицирана с няколко психопатични и антисоциални разстройства, в това число гранично разстройство на личността.

След ареста ѝ е диагностицирана с парафилия садомазохизъм, при която половата възбуденост е резултат от болежка и оскърбление.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР