Зинедин Зидан вече не е треньор на Реал (Мадрид). Подобен

...
Зинедин Зидан вече не е треньор на Реал (Мадрид). Подобен
Коментари Харесай

Зидан за втори път напусна "Реал"

Зинедин Зидан към този момент не е треньор на " Реал " (Мадрид). Подобен процес се очакваше от близо месец, само че новината бе обявена едвам през днешния ден от испанския клуб. Французинът имаше контракт за още един сезон.

" Реал " (Мадрид) съобщава, че Зинедин Зидан взе решение да постави завършек на сегашния си престой като треньор на нашия клуб. Ние в този момент би трябвало да уважим решението му и да покажем нашата благодарност за неговия професионализъм, отдаденост и пристрастеност през всичките тези години, и всичко, което той значи за " Реал ". Зидан е една от огромните икони на " Реал "  Мадрид и наследството му надвишава постигнатото от него като треньор и състезател в нашия клуб. Той е наясно, че има място в сърцата на почитателите и " Реал " постоянно ще бъде негов дом ", написаха от клуба.

Зидан напусна, откакто " Реал " остана без огромен трофей този сезон, за пръв път от 2009/10. Въпреки неувереното начало на сезона и травмите на съществени футболисти обаче тимът съумя да приключи на второ място в Ла Лига, на две точки след първенеца " Атлетико ". Достигна и до 1/2-финал в Шампионската лига, където бе отстранен от " Челси ".

Това бе втората разлъка на французина с " Реал ". Първият му престой бе от януари 2016 година до 31 май 2018 година, когато напусна откакто завоюва за трети път Шампионската лига като треньор. След това се завърна през март 2019 година и през предишния сезон съумя да изведе отбора до първо място в Ла Лига.

В испански, италиански и френски медии към този момент има спекулации къде ще продължи кариерата си Зидан (48 г.). Според някои информации той към този момент се е схванал да поеме " Ювентус ", където игра от 1996 до 2001 година Според други пък той може да размени Маурисио Почетино отпред на " Пари Сен Жермен ". Днес " Скай спортс " заяви, че аржентинецът не се усеща добре във френския клуб и е почнал договаряния да се върне като управител на " Тотнъм ".

Основните любимци за идващ треньор на " Реал " пък са трима - треньорът на аварийния отбор и клубна легенда Раул Гонсалес, някогашният ментор на " Милан " и " Ювентус " Масимилиано Алегри и Антонио Конте, който през вчерашния ден се раздели с " Интер ", с който завоюва купата в Серия А.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР