Зимбабве увеличи средната цена на електроенергията с цели 320 процента,

...
Зимбабве увеличи средната цена на електроенергията с цели 320 процента,
Коментари Харесай

Енергиен шок в Зимбабве, цените на тока скочиха с 320%

Зимбабве усили междинната цена на електрическата енергия с цели 320 %, в опит да даде опция на държавната енергийна компания да усили производството и да усъвършенства доставките си на фона на ежедневни продължителни спирания на тока, съобщи Ройтерс.
Енергийните сривове, продължаващи до 18 часа, засягат съществено минната промишленост в страната, индустриалната активност на заводите и естествения живот на популацията. Наред с опустошителната суша то е посочено от управляващите като една от главните аргументи зимбабвийската стопанска система да се свие с до 6 % тази година, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Опитите на държавното управление да съживи стопанската система на страната се натъкват на обилни компликации. Водещата рента на централната банка на Зимбабве доближава 70 % годишно, продължава и мощното повишение на потребителските цени. Правителството публично забрани да се разгласяват данни за инфлацията до февруари 2020 година. Независими специалисти я правят оценка на 230-570 % с годишно струпване. Срещу Зимбабве не престават да се ползват и западни наказания, напомня ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР