Зимата постоянно напомня за капризите си. Термометрите сякаш напук са

...
Зимата постоянно напомня за капризите си. Термометрите сякаш напук са
Коментари Харесай

Зелена светлина: строител на иглу в Полша

Зимата непрекъснато припомня за капризите си. Термометрите като че ли на инат са решили да слагат минусови върхове. А пък снегът сякаш наваксва поради извънредно топлите зимни дни. Не се потискайте. Сега е моментът да сбъднете несбъднатите си детски фантазии.

Житейска философия при тежки метеорологични условия, създадена от един дърводелец в Южна Полша. Теорията тук прераства в процедура - измежду големите преспи сняг. Целта на занятието е построяването на иглу.
Грегор Карбовски: Строя иглу. Има толкоз доста сняг. Беше до кръста, когато започнах да го построявам.
Като дете Грегор мечтаел да си построи иглу. Заради оскъдния сняг или пък поради неналичието на задоволително умения, детството на Грегор отминало, без той успее да построи мечтаната снежна къща.
Грегор Карбовски: Вече съм дорводелец. Имам огромно въображение, тъй че този път нещата потръгнаха.
Грегор към този момент строи второто си иглу. В него ще има мебели и то ще събира 10 души.

Погледнато с очите на естета, построяването на иглу прилича произведение на изкуството. Снежна архитектура, която ще бъде заличена от първите по-силни лъчи. От чисто прагматична позиция, умеенето за издигане на стени от снежни блокове може да обезпечи по този начин нужната бариера сред индивида и студа на открито. Казват, че битката против огъня от време на време се води с огън. Защо тогава снегът да не оказва помощ против сковаващия студ?
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР