Зимата определено наближава, както и студеното време, така че определено

...
Зимата определено наближава, както и студеното време, така че определено
Коментари Харесай

Как да предпазим обувките си през зимата?

Зимата несъмнено наближава, както и студеното време, тъй че несъмнено стартират и проблемите с обувките и ботушите ни, най-много от петната по улицата от сол и препарати за разчистване на снеговалеж.

През зимата, от внезапните промени в температурата (плюс на закрито, минус на открито) кожата на обувките се износва по-бързо. Снегът се топи върху тях от топлината на краката, което кара кожата на обувките да се намокря.

Изобилието от сол, всмукана в незащитена кожа, унищожава структурата на кожата, разяжда боята. Много е неприятно, тъй като по този начин кожата на ботуша се поврежда, оставят се петна, появяват се надрасквания по повърхността от солните частици и това прави вашите обичани обувки неприятни на външен тип и неиздръжливи, тъй като е допустимо даже да стартират да пускат вода.

Нека забележим някои изпитани домашни средства за битката с този проблем, които може да ни оказват помощ със съхраняването на обичаните ни скъпи кожени ботуши за по-дълго време!

Петна от сол

Тротоарите през зимата постоянно са цялостни с киша, съдържаща морска сол и оставяща противник бял силует по вашите обувки и ботуши, като този вид петна доста мъчно мога да бъдат отстранени. Може за задачата да смесите еднообразно по количество оцет и вода и с мека забрадка, потопена в сместа да избършете нечистите сектори от вашите обувки. Оцетът ще разгради насъбраната сол, без да повреди кожата на обувката. После може да избършете със влажна забрадка, с цел да придадете искра и обувките ви ще са като нови!
 Няколко трика, с които да запазим обувките като нови за по-дълго време Няколко трика, с които да запазим обувките като нови за по-дълго време
Ако скоро сте си закупили нови обувки и към момента им се радвате, най-после изненадващо нещо се случва и се унищожават е доста тъжно. Но пък им...

Надрасквания

Надрасканата кожа по нашите обичани ботуши е доста неприятна панорама. Но може да потопите съчка за уши в зехтин и да намажете разваления сектор, да изчакате да попие, след което да забършете със суха кърма. Това несъмнено ще помогне.

Олющени връхчета на обувките

Може да смесите равно количество сода за самун с вода и с памучна забрадка, авансово напоена със сместта да нанесете малко върху олющените елементи и след това да забършете с влажна забрадка.

Драскотини по токовете на обувката
 С тези трикове краката ви ще са постоянно сухи през зимата и обувките ви ще са като нови С тези трикове краката ви ще са постоянно сухи през зимата и обувките ви ще са като нови
В дъждовно време обувките изискват специфична грижа, освен в случай че желаеме да ги запазим непокътнати за идващия сезон. Но и в случай че желаеме да...

Много е мъчно да поддържаме токовете на обувките си здрави и неолющени. За да се справите с това може да нанесете малко вазелин върху суха забрадка и да разтъркате добре развалената част. След като попие в кожата, може да забършете с влажна забрадка.

Как да изсушим обувките си?

Най -добрият метод за сушене на обувки е върху дървен блок (за поддържане на формата на обувката) естествено при стайна температура. Ако би трябвало да изсушите обувките си по-бързо, можете да употребявате нагрята постеля. Минималната  температура би трябвало да е малко по-висока от човешкото тяло, което няма да скапе обувките, само че доста ще понижи времето за сушене.

Можете да изсушите мокрите обувки даже по-бързо, като поставите обувките си в специфична сушилня за обувки. Този способ е малко по-лош, защото температурата на сушене е по-висока и може да изсуши кожата, което ще докара до нейната неотстъпчивост и ще изисква възобновяване на качеството на кожата с избрани смазки за обувки.

Не е целесъобразно да сушите обувките си на нагревател, тъй като температурата, отделяна   е доста висока за кожени произведения. По време на изсушаване лепилото може да се отдели, да изсъхне и да „ свие “ кожата, което ще направи вашите обичани обувки негодни за носене.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР