Зимата най-после ще дойде у нас през новата седмица. Това

...
Зимата най-после ще дойде у нас през новата седмица. Това
Коментари Харесай

Зимата най-после идва, ето кога да очакваме сняг

Зимата най-сетне ще пристигна у нас през новата седмица. Това излиза наяве от прогнозата за времето в България за интервала от 24 до 29 януари на

В понеделник, 23 януари, във вторник, 24 януари, и в сряда, 25 януари,

вятърът ще е слаб до сдържан от изток-североизток. Ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни.

В понеделник

ще е към момента относително топло с минимални температури сред 2 и 7 градуса, и с оптимални - сред 7 и 12 градуса. Във вторник и в сряда температурите ще са съвсем без дневен ход, най-вече сред 0 и 5 градуса.

Времето ще бъде облачно, тук-там, основно в Западна и Централна България с превалявания, в понеделник ще са от дъжд, във вторник със захлаждането в западната част от Дунавската низина и по високите полета дъждът ще премине в сняг, а в сряда преваляванията ще са слаби и на по-малко места, само че най-вече от сняг . Ще се образува снежна завивка, по-дебела в Западния Предбалкан.

В четвъртък, 26 януари,

вятърът ще се ориентира от север. Ще доминира облачно време, на обособени места със слаби превалявания от сняг. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността. Минималните температури ще се намалят с 3-4 градуса, а дневните ще се задържат съвсем без смяна.

В петък, 27 януари, и в събота, 28 януари,

вятърът ще стане северозападен, с него температурите ще се намалят още, в събота оптималните температури в доста региони ще са под 0 градуса. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, в Западна България с превалявания от сняг.

В неделя, 29 януари,

вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската низина ще е сдържан до мощен. Облачността ще е променлива, по-често забележителна, без основни превалявания,  осведомят от Национален институт по метеорология и хидрология.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР