Зимата е в разгара си, макар и по-малко от месец

...
Зимата е в разгара си, макар и по-малко от месец
Коментари Харесай

При Студ и Зима, Биобронхо и Имунпро: Борят настинките и ни карат да се чувстваме бодри и свежи


Зимата е в разгара си, въпреки и по-малко от месец преди настъпването на астрономическата пролет. Най-студените зимни дни предстоят, а дружно с тях е и грипът. Знаем, че стандартната медицина може да ни предложи безчет доста медикаменти. Но можем да се доверим и на националната медицина, която разполага с цялостен боеприпас от лечебни растения. В едни случаи единствено тези национални средства могат да бъдат задоволителни, в други те сполучливо се съчетават с лекарствени средства.

Билковите чайове са един естествен артикул, който оказва помощ на тялото да се самолекува и подтиква естествения имунитет. Вероятно настинката или грипът няма да изчезнат незабавно, само че има сериозен късмет това да стане по-рано и по-бързо.

Някои от растенията, за които е открито, че имат удобно деяние, са: ехинацея, босилек, лайка, бъз. В композиция с мащерка, шипка и подбел те са съществени съставки на чайовете срещу настинка.

Тези билки потискат бактериите, предизвикващи инфекции на гърлото, белите дробове, синусите, ушите и очите. В допълнение те подтикват кръвообращението и изпотяването, облекчат спазмите при кашлица и ускоряват имунитета.

Проучванията демонстрират, че при хората, които вземат ехинацея по време на заболяването, всички признаци – уязвимост, настинка, изпотяване, болки в гърлото, мускулни и ставни болки, главоболие – са по-леки. Билката работи посредством подсилване на защитната мембрана на клетките, което ги прави по-малко податливи на вирусите и по-устойчиви на инфекции. Комбинацията от ехинацея и котешка стъпка забавя възпроизвеждането на вирусите посредством увеличение производството на макрофаги – бели кръвни кафези, които гълтам вируси.

Бъзът също се смята за стимулатор на имунната система. Мента, мащерка, босилек, сладостен корен, влизащи в състава на разнообразни комбинирани чайове оказват помощ за унищожаване на отделените и насъбрани тайни в белите дробове и спомагат за по-спокойно дишане.

Билките са най-ефективни, когато се одобряват при първите признаци на заболяване. Купете или направете свои лични средства срещу настинка авансово, тъй че те да бъдат в аптечката ви, когато се нуждаете от тях.

Билковите чайове са приятна и в същото време потребна напитка, по тази причина Биопрограма предлага една самобитна антивирусна стратегия от три чая – При Студ и Зима, Биобронхо и Имунпро, с които да преборите настинките и да се чувствате бодри и свежи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР