Зима е и сутрешните температури рязко спаднаха. Шофьорите, на които

...
Зима е и сутрешните температури рязко спаднаха. Шофьорите, на които
Коментари Харесай

Веднага направете това, ако вратата на колата е замръзнала и не иска да се отвори

Зима е и утринните температури внезапно спаднаха. Шофьорите, на които всеки ден им се постанова да се возят в автомобила си, не са изключително удовлетворени от климатичните условия. Тяхното възмущение обаче няма по какъв начин да промени събитията.

През този интервал от годината притежателите на коли се сблъскват с най-различни проблеми и един от тях е замръзналата врата, която не съумяваме да отворим, колкото и да дърпаме към себе си.

Този проблем се среща даже и при по-новите коли. Много от водачите разполагат с цялостен боеприпас от трикове, само че истината е, че доста от тях не правят никаква работа. Ще споделим с вас мнението на специалистите и техните препоръки какво да вършим и какво да не вършим, в случай че вратата на автомобила е замръзнала и не може да се отвори.
Как и какъв брой постоянно да употребявате климатика на колата през зимата
Повечето водачи са на мнение, че климатикът в колата им е нужен единствено през лятото, а през зимата разчитат на парно. Но ето по какъв начин...

Първото и най-важно нещо е да не прилагате мощ и напън, тъй като по този метод можете да повредите дръжката на вратата. Имайте поради, че множеството от детайлите на системата за заключване биват направени от пластмаса, което значи, че колкото и да дърпате, няма да съумеете да отключите.

След като установите, че не можете да отключите, пробвайте да влезете през някоя от останалите порти. Багажникът също е опция, въпреки да не е най-лесният достъп до купето. Много рядко всички порти са замръзнали, нека и вие имате шанс. Веднага, щом влезете в колата, включете отоплението и скоро ще можете да си отворите вратата.

В сходни обстановки експертите са безапелационни, че човек не трябва да употребява нито сешоари, нито гореща вода. Не единствено, че не постоянно работят тези начини, само че и рискувате да нарушите лаковото покритие на самия автомобил. За предпочитане е през зимните месеци да обработвате ключалките със спрей срещу заледяване. Тази профилактика ще ви лиши от неприятностите рано заран.

Бъдете доста рационални, в случай че изпаднете в сходна обстановка. Мислете, преди да действате, в случай че не желаете да повредите механизма на автомобила си!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР