Земетресенията в Турция засегнаха над 13 милион души. За част

...
Земетресенията в Турция засегнаха над 13 милион души. За част
Коментари Харесай

Подадена ръка: Инициатива за помощ на хората от пострадалите райони в Турция


Земетресенията в Турция засегнаха над 13 милион души. За част от тези хора не е останало нищо - няма ги околните им, децата им, домовете им. Живеят в палатки и нямат даже една фотография от предходния си живот.

Психологът Ани Владимирова и певицата Есил Дюран са част от самодейност за оказване на психическа поддръжка за потърпевшите.

„ Най-добре се оправят хората, които имат чувството за обществена поддръжка. На второ място е менталното здраве на хората, а на трето – физическото здраве. Нека създадем една прилика с нашия свят, който не е преживявал такава рецесия. Ние нямаме морална поддръжка между тях, камо ли обществена. Психичното здраве се е влошило с към 20% “, разяснява в предаването „ Тази събота “ психологът Ани Владимирова.

Снимка: Редакторски екип


„ Важно е да имаме екип, който може да помогне с опит от международните филантропични рецесии. Специалистите, които към този момент намерихме, са сред 28 и 45 години. Изключително готови и сърцати хора, които знаят турски език “, добави тя.

Повечето от експертите работят в спешни центрове за деца.

„ Животът ни е една логика на психиката. Хората са положителни. Видяхме българинът какъв брой е доблестен. Повечето хора не помнят, че контузията в душата е доста сериозна. Тези хора са изгубили смисъла в живота си “, уточни певицата Есил Дюран.

Снимка: Редакторски екип


„ С одеяла ще се стоплят, само че от вътрешната страна топлината няма да я има. Няма по какъв начин да бъда щастлива, когато се случват такива неща и виждам драмата на хората. Човек би трябвало да откри смисъла на тези несгоди и катаклизми “, добави тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР