Земетресение с магнитуд поне 7,5 удари остров Минданао в южната

...
Земетресение с магнитуд поне 7,5 удари остров Минданао в южната
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 7,5 удари Филипините

Земетресение с магнитуд най-малко 7,5 удари остров Минданао в южната част на Филипините в събота , заяви " Ройтерс " . Разпоредена е евакуация в някои региони във Филипините и по югозападното крайбрежие на Япония поради предизвестия за цунами, като се чакат талази от един метър или повече.

Филипинската сеизмологична организация Phivolcs осведоми, че мощното неспокойствие може да продължи с часове. Системата за предизвестие за цунами на Съединени американски щати оповестява за заплаха от талази до 3 метра над равнището на прилива в някои крайбрежни сектори във Филипините. Phivolcs поучава плавателните съдове, които към този момент са в морето, да останат надалеч от сушата, и приканва прикани жителите на крайбрежните региони в провинциите Суригао дел Сур и Давао Ориентал неотложно да се изтеглят.

Очакват се обилни вреди от земетресението, както и вторични земетресения. В крайбрежния град Хинатуан наоколо до епицентъра на земетресението е било прекратено електроснабдяването, само че за момента няма информация за вреди и жертви.

По данни на Европейско-средиземноморският сеизмологичен център дълбочината на земетресението е 63 км, а магнитудът - 7,5. Според Географската работа на Съединени американски щати то е било с магнитуд 7,6 и дълбочина 32 км.
 Земетресение с магнитуд 7.1 удари крайбрежията на Индонезия
Земетресение с магнитуд 7.1 удари крайбрежията на Индонезия

Няма опасност от цунами
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР