Земетресение с магнитуд 7,2 е регистрирано тази сутрин близо до

...
Земетресение с магнитуд 7,2 е регистрирано тази сутрин близо до
Коментари Харесай

Трус от 7,2 по Рихтер в Хаити, има опасност от цунами

Земетресение с магнитуд 7,2 е записано тази заран покрай брега на Хаити. Мощният трус е по-силен даже от земетресението през 2010 година, което опустоши карибската нация.



Епицентърът на земетресението е на към 160 км от центъра на Порт о Пренс, гъсто обитаемата столица. Трусът е блъснал рано сутринта, 12 километра североизточно от Сен-Луи дю Сюд, град с повече от 50 000 поданици, и на 8 километра северно от дребното селце Пети Тру де Нип. Огнището е на дълбочина 10 км, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати. Дългият трус се е усетил и в прилежащите страни.

Националният център за предизвестие за цунами в района на Хаити разгласи опасност от цунами. Въз основа на наличните данни ние предвиждаме рискови талази цунами, се споделя в известието на центъра.

Множество видеа, показващи шокиращи фрагменти от труса, бяха оповестени в обществените мрежи и видео платформите.



Американската работа за геоложки изследвания заяви за " хиляди смъртни случаи " и " десетки хиляди пострадвания в бедните планински общности " в Хаити.

Агенцията за гражданска отбрана на Хаити съобщи, че домове са се срутили и има опасения от смъртни случаи след труса, който също се е усетил и в Ямайка.

Хората, живеещи в Порт о Пренс, споделиха, че земетресението е предизвикало люшкане на здания.

Земетресението е блъснало западната част на Хаити, само че се е усетило в цялата страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР