Земетресение на индонезийския остров Ява е взело най-малко 44 жертви

...
Земетресение на индонезийския остров Ява е взело най-малко 44 жертви
Коментари Харесай

5,6 по Рихтер в Индонезия, най-малко 44 загинали и 300 ранени

Земетресение на индонезийския остров Ява е взело минимум 44 жертви по данни все още, заяви за Франс прес представител на градската администрация в най-засегнатия град Чианджур.

" Има десетки починали. Пострадали са стотици, а може би даже хиляди къщи. Жертвите досега са 44 ", сподели представителят.

По предходни данни починалите при труса с магнитуд 5,6 бяха 20. Българска телеграфна агенция заяви за минимум 300 ранени.

" Според информацията, с която разполагам все още, единствено в една болница са умряли близо двадесет души, а на най-малко 300 е била оказана здравна помощ. В множеството от случаите става въпрос за счупвания, получени, когато хората са се оказали затиснати под парчета от разрушени здания ", сподели по-рано пред индонезийската телевизия " Метро ТВ " Херман Сухерман, началник на градската администрация на Чианджур.

Индонезийската Агенция по метеорология, климатология и геофизика (BMKG) заяви, че епицентърът на земетресението е бил на сушата, покрай Чианджур, провинция Западна Ява. Огнището на труса е било на дълбочина 10 км. Земетресението е почувствано мощно и в столицата Джакарта, която се намира на към 75 км от Чианджур. Агенцията по геофизика заяви, че няма заплаха от цунами.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР